Karekod kilitliyor

Karekod kilitliyor
Eczanelerdeki karekod sisteminin ikinci gününde de tüm eczanelerde sistem düzenli bir şekilde işlemedi. Eczacılar, bir önceki güne nazaran sistemin biraz daha iyi çalıştığını bildirdi

İlaç Takip Sistemi ile birlikte uygulamaya konulan karekod sisteminde yaşanan sorunlar devam ediyor. Eczacılar, iyi niyetle uygulamaya konulan sistemin, hem hastalar hem de eczaneler için büyük zorluklar getirdiğini söyleyen Eczacı Teknisyeni Fatih Fırça, “İlaç Takip Sistemi bir önceki güne göre biraz daha iyi çalışıyor. Girilse dahi kerakodlu ilaçları tanımıyor. Sistem ara sıra gelip gidiyor. Reçeteler üst üste yığılıyor. Hastalar ilaç almak için beklemek zorunda kalıyor” dedi.

Eczacı Bahattin Sert ise, sabah saatlerinde sistemi açtıklarında hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını, sistemin dün olduğu gibi kilitlenmediğini ancak çak yavaş çalıştığını ifade etti. Sert, “Sistem bazen hızlanıyor bazen ağırlaşıyor. İşlemini bitirebilmek için bazen yarım saat beklettiğimiz hastalar oldu. Bazılarını da 5 dakika içinde işlemini yapıp ilaçlarını verdik. Yavaş yavaş sistem oturmaya başlıyor. Ağır çalışmasına karşın sorun büyük oranda çözüldü” dedi. 
GEÇİCİ ÇÖZÜMLE SİSTEMİN KİLİTLENMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLDİ
Konya Eczacılar Odası Başkanı Tevfik Göçer de sistemdeki ''ITS kayıt sonlandırma'' butonunun kaldırıldığını, bu sayede sistemin kilitlenmesinin önüne geçildiğini belirtti. 
Bu butonun kaldırılmasıyla sorunun geçici olarak çözüldüğünü ifade eden Göçer, ''Sisteme giriliyor ama çok ağır çalışıyor. Bu şekilde de yine hasta ve yakınları ile eczacılar büyük sıkıntı içindeler. Hastalar eczanelerde dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Soruna kesin çözüm bulunması gerekli. Önümüzdeki günlerde Ankara'da sorunların tartışılacağı bir toplantı yapılacak. Orada çözüm önerileri, uygulamanın ertelemesi veya devamı konuları görüşülecek'' diye konuştu.
İTS, SORU ÖNERGESİNE TAŞINDI
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İlaç Takip Sistemi’nin uygulamaya konulması ile yaşanılan sorunları Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesi ile gündeme getirdi. İTS’nin 17 Mayıs’ta çöktüğünü, Medula sisteminin de çalışmadığını kaydeden Kalaycı, “Hastaların ve eczacıların mağduriyetinin giderilmesi için, Medula Eczane Provizyon Sistemi ve İlaç Takip Sistemi’nin kesintisiz çalışmasını sağlayacak gerekli düzenlemeler ne zaman yapılacak ve ne gibi önlemler alınacaktır?  Karekodu olmayan ilaçları G2D ile etiketlemeyen, ya da karekod okuyucuyla okunamayan G2D etiketler yapan ilaç firmalarına yaptırımınız ne olacaktır? Karekodlu ilaçları İTS’ye bildirim sorumluluğunu yerine getirmeyen firmalara ne yapılacaktır? Bunun faturası neden hastalara ve 24 bin eczacıya çıkarılmaktadır? Sistemde kaydı olmayan karekodlu ve geçici karekodlu ilaçların 01 Haziran 2010’dan sonra satışı olmayacak mıdır? Milli Servet olan bu ilaçlar çöpe mi atılacaktır? Geçici karekodlu ilaçların miadının 31 Ocak 2010 olması yasal mıdır? Eczacıların bu ilaçları depolara iade etmeleri, hastaların ilaca ulaşmamasına neden olmayacak mıdır?” sorularını yöneltti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.