Kardeşlere yardım eli

Kardeşlere yardım eli

Doğuştan talasemi hastası olan ve yaşamaları için ilik nakli gereken üç kız kardeşin tedavisi için Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

Talasemi hastası 3 kız kardeş ile kızlarını yaşatmak için çırpınan annenin yaşadığı çaresizliği anlatan haberin gazetelerde yer almasının ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla aileye ulaşıldı.

Anne Gülser Eldeş (45) yaptığı açıklamada, doğuştan talasemi hastası olan ve yaşamaları için ilik nakli gereken kızları Sibel (21), Selin (18) ve Sinem'in (10) zor şartlarda hayata tutunmaya çalıştıklarını, AA'nın yaptığı haberle tüm Türkiye'nin öğrendiğini söyledi.

Gazetelerde yayımlanan haberlerin ardından neredeyse telefonlarının hiç susmadığını belirten Eldeş, 'Yaşadığım çaresizliği anlatan gazetelerdeki haberler sonrası neredeyse tüm Türkiye kızlarıma yardımcı olmak için seferber oldu. Hatta ilik vermek isteyenler bile oldu. Özellikle Sağlık Bakanlığı'nın konuya duyarlı yaklaşması bizi çok duygulandırdı'' dedi.

Bakanlık tarafından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yönlendirildiklerini ifade eden Eldeş, şunları kaydetti:

''Burada gerekli incelemeler yapılacak. Kızlarımın ilik nakline elverişsiz bir durumu yoksa, vücutları nakili kaldırabilirse Sağlık Bakanlığı her konuda bize yardımcı olacak. Bütün masraflarımızı karşılayacak. Ben ölmeden onların sağlıklarına kavuşmasını istiyorum. Onları koşarken, gülerken görmek en büyük dileğim. Şimdi çok umutluyuz. Umarım Antalya bizim için yeni bir hayatın başlangıcı olur. Benim tek isteğim kızlarımın yaşaması. Bu yüzden bize maddi destek yapmak isteyenlerin tekliflerini geri çevirdim. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Durumumuz çok iyi değil ama şu an için bizim derdimiz para değil. Çünkü yapılacak tahlillere göre hareket edeceğiz. Nakil yapılabilecek gibi olursa paraya ihtiyacımız belki o zaman olabilir''

Talasemi hastası kızların en büyüğü olan Sibel Eldeş, yaşamak için ellerinden gelen herşeyi yaptıklarını, Sağlık Bakanlığı'nı yanlarında olduğunu bilmenin bile kendilerini çok sevindirdiğini ve cesaretlendirdiğini dile getirdi.

ANNE VE KIZININ HAYAT HİKAYESİ  

Gülser (45) ve Nihat Eldeş (50) çiftinin evliliklerinden dünyaya gelen Sibel (21), Selin (18), Sema (16) ve Sinem (10) kardeşlerden Sibel, Selin ve Sinem'e doğuştan talasemi teşhisi konuldu. 

Ayda iki ünite kan alan ve kandaki demir oranını düşürmek için günde 12 saat özel bir cihaza bağlanan kızlarının yaşaması için ilik nakli yapılması gerektiğini öğrenen çift, nakil için sağlıklı olan kızları Sema ile birlikte gerekli tahlilleri yaptırdı. 

Tahliller sonucu kardeşi Sema'dan kök hücre nakli yapılmasına karar verilen Selin, nakil öncesi rahatsızlığı artınca zorlu bir ameliyat geçirdi. Bunun üzerine kök hücre nakli gerçekleştirilemedi.  

Anne Eldeş ise kardeşten kök hücre nakliyle diğer iki kızını kurtarabilmek için tüp bebek yöntemiyle hamile kalmaya karar verdi ancak maddi imkansızlar nedeniyle tedaviye bir türlü başlayamadı. Daha sonra da rahatsızlığından dolayı yumurtalıkları alınan anne ve bir daha çocuk sahibi olamayacağını öğrenen anne Eldeş, kızlarının sağlığına kavuşması için yardım çağrısında bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.