Karateciler, Bremen'de Bir Altın, Dört Bronz Madalya Mücadelesi Verecek

Karateciler, Bremen'de Bir Altın, Dört Bronz Madalya Mücadelesi Verecek

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nın ilk gününde Türk karateciler tatamide fırtına gibi esti. Dün yapılan sabah seansında Enes Erkan’ın finale yükselmesinden sonra dört karateci de bronz madalya için...

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nın ilk gününde Türk karateciler tatamide fırtına gibi esti. Dün yapılan sabah seansında Enes Erkan’ın finale yükselmesinden sonra dört karateci de bronz madalya için mücadele etme hakkı kazandı.

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası’nın ilk gününe, Türk karateciler damga vurdu. İlk gün mücadelesinde podyuma çıkan son dünya şampiyonu Enes Erkan’ın +84 kiloda finale yükselmesinden sonra milli karateciler başarılı grafiğini sürdürdü. Tatamiye çıkan dört karateci de bronz madalya için mücadele etme hakkı kazandı.

Erkekler kumite 84 kiloda ülkemizi temsil eden Gökhan Gündüz ilk turda Şilili Jorge Acevedo’yu, ikinci turda Yunan Mathaios Dempropoulos’u ve üçüncü turda Yeni Zelandalı James Holder’ı geçerken zorlanmadı. Dördüncü turda Azeri rakibi Ayhan Mamayev karşısında maçın başlarında geriye düşmesine rağmen mücadeleci görüntüsünden vazgeçmeyen Gündüz, son 30 saniyeye 3-1 önde girdi. Maçın bitmesine 22 saniye kala rakibini aşağı alan tecrübeli karateci mücadeleyi 6-1 kazanarak grup finaline çıktı.

Grup finalinde Rus Alexander Aliyev’le mücadele eden Gökhan Gündüz, 22. saniyede aldığı yumrukla 1-0 geriye düştü. 51. saniyede üç puanlık tekmeyle öne geçen Gündüz bu dakikadan sonra maçın hakimiyetini ele aldı. Karşılaşmanın bitmesine 82 saniye kala 5-2’lik üstünlüğü yakalayan Avrupa ikincisi milli sporcu rakibinin ataklarına karşılık veremeyince mücadele 6-6 sona erdi. Hakem kararıyla maçı 3-2 kazanan Gökhan Gündüz yarı finale çıktı. Yarı finalde 2012 Dünya Şampiyonası ikincisi Japon Ryutaro Araga karşısında maçın ilk dakikasında başa baş bir mücadele sergileyen milli karateci, son saniyelerde rakibine üst üste puanlar verince müsabakayı 7-3 kaybetti. Gökhan Gündüz bireysel kategoride ilk kez katıldığı Dünya Karate Şampiyonası’nda Cumartesi günü bronz madalya mücadelesi verecek.

İTALYAN RAKİBİNE YENİLEN SERKAN YAĞCI KAFİLEYİ ÜZDÜ

Erkekler kumite 75 kiloda Serkan Yağcı yarı finalde son dünya şampiyonu Luigi Busa’ya kaybederek altın madalya şansını yitirdi. İlk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Kolombiyalı Sebastian Lendon-Lianos’u 4-1’lik sonuçla yenen Yağcı, üçüncü turda da Letonyalı Ruslans Sadıkovs’u hakem kararıyla mağlup etti.

Dördüncü turda İspanyol Carlos Jimena Marguez’i de 3-0’lık skorla geçmeyi başaran tecrübeli karateci grup finalinde İtalyan Luigi Busa ile karşılaştı. 2013 Akdeniz Oyunları’nda mağlup ettiği rakibine ilk 45 saniyede verdiği iki puanla mağlup olan Yağcı, repesaj maçında Hırvat Marian Logarusic’i hakem kararıyla 5-0 yenerek üçüncülük maçına çıkma şansı yakaladı. 75 kiloda Almanya adına dövüşen Mehmet Bolat da Cumartesi günü bronz madalya mücadelesi yapacak.

Bayanlar 68 kiloda ilk turu maç yapmadan geçen Merve Çoban ikinci turda Dominikli rakibi Carmen Harrigan’ı hakem kararıyla 3-2, üçüncü turda ise Yeni Zelandalı Amy Thomason’u yina hakem kararıyla 5-0 mağlup etti. Avrupa ikincisi Çoban, dördüncü turda Norveçli Gitte Brunstad’a 4-1 yenilmesine rağmen, rakibi sürpriz bir şekilde finale yükselince repesj maçlarına çıktı. Repesaj maçında Finlandiya adına mücadele eden Ayşe Abat’ı 3-0 yenen Çoban, cumartesi günü dünya üçüncüsü olmak için tatamiye çıkacak.

+68 kiloda Meltem Hocaoğlu ilk maçında İsveçli Hana Antunoviç’i geçtikten sonra ikinci turda da İrlandalı Justyne Collins’i maçın bitmesine 50 saniye kala 8-0 teknik nakavtla mağlup etti. Üçüncü turda Mısırlı rakibi Şeyma Abouel-Yazed karşısında bir türlü istediği puanları alamayan Hocaoğlu maçı 4-1 kaybetti. Hocaoğlu repesajın ilk maçında İtalyan Greta Vitelli’yi 3-0, ikincisinde ise Amerikalı Maya Wasowicz’i 8-0 teknik üstünlükle yenerek bronz madalya şanşı yakaladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.