“Karatay’ın en büyük sorunu işsizlik ve ulaşım”

“Karatay’ın en büyük sorunu işsizlik ve ulaşım”

Yerel seçimler sonucunda belediye başkanı seçilmesi durumunda halkla iç içe bir belediyecilik anlayışıyla Karatayın sorunlarını çözeceklerini ifade eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Karatay Belediye Başkan Adayı Musa Sönmez, en büyük sorun olarak işsizliği

BBP İl Teşkilat Binasında bir basın toplantısı düzenleyen Sönmez, Karatay’daki işsizlik sorununu çözmek için meyve suyu fabrikasının yanında ikinci bir fabrika daha açarak en az 3 bin kişiyi istihdam edeceklerini söyledi. Dokuma sanatlarıyla da Karataylı 2 bin hanıma iş imkanı sağlayacaklarını da ifade eden Sönmez, “Daha önceki bütün belediye başkanlarımız, halkı kooperatifçilikle oyalamış, ilçenin işsizlik, ulaşım gibi asıl sorunlarına hiç değinilmemiştir. Bizim belediyecilik anlayışımızda halkın temel ihtiyaçları önceliklidir” dedi.

“250 bin nüfuslu Karatay’da zaten sorunlu olan ulaşımda raylı sistemin olmaması büyük bir hata” diyen Sönmez, ilçeye raylı sistemi mutlaka kazandıracaklarını belirtti. Karatay’da yol kenarındaki esnafa önem vereceklerini de anlatan Musa Sönmez, esnafa çalışabilecekleri küçük sanayi sitesi oluşturacaklarını sözlerine ekledi. Karatay’a üst geçit yapacaklarını da ifade eden Sönmez, sözlerini şöyle tamamladı:
“Selim Sultan’daki Yavuz Selim İlköğretim Okulu ve Envar Lisesi arasında çevre yolu kavşağı var. Karşıdan karşıya geçmek isteyen öğrencilerin zarar görmemesi için çalışan öğrenci velileri, öğretmenler buna bir çözüm getirememişlerdir. Halbuki çözümü çok basit, bir üstgeçit ile sorun çözülür.”
UĞUR ELMAS
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.