Karatay’dan çevreci okullara ödül

Karatay’dan çevreci okullara ödül

Karatay Belediyesi tarafından Sıfır Atık ve geri dönüşüm bilincinin çok daha geniş bir tabana yayılması amacıyla düzenlenen ‘İlkokullar Arası 1 Atık Çok Şeyi Değiştirir Ödüllü Atık Toplama Yarışması 2’de dereceye giren okullar ödüllerini aldı.

Karatay Belediyesi tarafından Sıfır Atık ve geri dönüşüm bilincinin çok daha geniş bir tabana yayılması amacıyla düzenlenen ‘İlkokullar Arası 1 Atık Çok Şeyi Değiştirir Ödüllü Atık Toplama Yarışması 2’de dereceye giren okullar ödüllerini aldı.

42 ilkokulun dahil olduğu ve 7 hafta süren yarışma boyunca okullardan toplamda 3 bin 235 öğrenci, 58 ton 710 kilogram atık topladı. Söz konusu yarışmada 83 öğrencisiyle en çok atık toplayan Yarma İlkokulu, yarışmanın birincisi oldu. Yarışmanın ikincisi İsmil Fatih İlkokulu olurken; yarışmada üçüncülüğü ise Ağsaklı İlkokulu oldu. Ayrıca dereceye giremese de Hediye Mehmet Ali Uzman İlkokulu, Kocatepe İlkokulu ile Cumhuriyet İlkokulu da yarışma kapsamında en çok atık toplayan diğer okullar arasına girdi.

Dereceye giren ve toplamda 7 hafta süren yarışmada 6 okul; para ödüllerinin yanında tiyatro gösterisi, piknik, Karatay Hayvanat Bahçesi gezisi hediyelerini aldılar. Yarışmaya başvuran ve atık vererek yarışmaya katkı sunan 39 okulda en çok atık toplayan sınıflardaki 1300 öğrenci de yine akıl-zekâ oyunu almaya hak kazandı.

“1 Atık Çok Şey Değiştirir Ödüllü Atık Toplama Yarışması 2”de dereceye giren okulların ödül takdimi için Karatay Olimpiyat Parkı’nda bir tören düzenlendi.

ÇOCUKLARIMIZIN İYİ BİR ŞEKİLDE YETİŞMESİ İÇİN GAYRET EDİYORUZ

Bir hayli renkli görüntülerin ortaya çıktığı törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak özellikle çocukların ve gençlerin her bakımdan iyi yetişmesi için büyük bir gayretin içinde olduklarına vurgu yaptı.

Hasan Kılca ödül törenini Çevre Haftası’nda yapmak istediklerini söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: “Biz, çevremizi ve doğamızı çok önemsiyoruz. Çünkü dünyamız her geçen gün daha da ısınıyor iklim değişikliği oluyor ve sonucunda da dünyanın dengesi bozuluyor, canlılar olumsuz etkileniyor. Yarınlarımıza daha güzel bir ülke ve dünya bırakmak için bugünden bazı tedbirler almamız gerekiyor. Bizler de ilçemizdeki ilkokullar arası ‘1 Atık Çok Şeyi Değiştirir Atık Toplama Yarışması’nın 2’ncisini yapıyoruz. Atıklar çevreye zarar veriyor ve bunların kaynağında toplanıp geri dönüşüme katılması gerekiyor. Bu amaçla bu yarışmayı yaptık ve amacımıza ulaştığımızı görüyorum. Yarışmaya katılan ve çevremize katkı sunan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve ailelere çok teşekkür ediyorum.”

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç da eğitim çağındaki tüm çocuk ve gençlere verdiği değer için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

HABER MERKEZİ



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.