Karara Tepki Gösteren Sarısülük’ün Annesi Chp’li Aka’ya Sarılıp Ağladı

Karara Tepki Gösteren Sarısülük’ün Annesi Chp’li Aka’ya Sarılıp Ağladı

Gezi olayları sırasında Ankara'da polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasında yargılanan polis memuru Ahmet Ş., 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Anne Sayfı Sarısülük, CHP Ankara Milletvekili...

Gezi olayları sırasında Ankara'da polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasında yargılanan polis memuru Ahmet Ş., 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Anne Sayfı Sarısülük, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka’ya sarılıp, gözyaşı döktü. Aile ve avukatlar verilen karara tepki gösterdi.

    1 Haziran 2013'te Gezi Parkı protestoları sırasında başından vurulan ve 14 Haziran'da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ölümüyle ilgili açılan davanın 7'nci duruşması Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme sanık Ahmet Ş.’ye 'Olası kasten adam öldürmek' suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verdi. Kararın ardından aile avukatları ve anne Sayfı Sarısülük mahkemeden çıktı. Adliye önünde görev alan polis ekiplerine tepki gösterdi. Aile ve avukatlar adliye önünde bekleyen gruplar tarafından sloganlarla karşılandı.

    Anne Sarısülük davayı takip eden CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka’nın boynuna sarılıp gözyaşı döktü. Verilen cezaya tepki gösteren anne Sarısülük, “Benim oğlum yıkılmazdı, katil beni bir daha yıktı.” dedi.

    "BUGÜN ETHEM BİR KEZ DAHA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR"

    Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz sanık Ahmet Ş.’ye 7 yıl 9 ay 10 gün ceza verildiğini hatırlatıp, 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Ş.’yi ödüllendirdiğini savundu.

    Bu cezayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Yılmaz, "Dolayısıyla bizim mücadelemiz, şimdi başlıyor. Nasıl ki 1 Haziran’da itibaren mücadeleye başladıysak; 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bütün hukuksuzluklarına karşı, Ethem’in yoldaşları, muhalifler, bu ülkenin ezilenleri, bizler buradaysak ve mücadele ettiysek bizim bu kararı tanımamız mümkün değildir. Bugün Ethem Sarısülük bir kez daha öldürülmüştür. Yargı eliyle öldürülmüştür." diye konuştu.

    Ahmet Ş.’nin alması gereken cezanın müebbet hapis cezası olduğunu belirten Yılmaz, bunun altındaki hiçbir kararı kabul etmediklerini kaydetti.

    AİLE AVUKATI BAYRAKTAR: KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ

    Aile avukatı Kazım Bayraktar da Ethem Sarısülük bugün bir kez daha katledildiğini öne sürdü. Mahkemenin, kasten adam öldürme olduğunu kabul etmesine rağmen cezayı 7 yıla kadar düşürdüğünü ifade eden Bayraktar, "Bu karar Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla verilmiş bir karardır. Bugüne kadar bu polisleri bu şekilde koruyan bu yargılamalar, siyasi iktidarın talimatıyla, siyasi iktidar, polis ve yargı arasında gerçekleşen işbirliğiyle yürümektedir." dedi.

    Soruşturmanın başından itibaren hukukun altüst edildiğini savunan Bayraktar, kararı temyiz edeceklerini söyledi. Bayraktar şöyle devam etti: "Türkiye yargısından adalet beklemiyoruz. Soruşturmanın başında da bunu söylemiştik, şimdi de söylüyoruz, bundan sonrada söylüyoruz. Bundan sonra adalet sokaklarda meydanlardadır. Adalet orada söke söke alınacaktır."

    Yapılan açıklamaların ardından Sarısülük ailesi ve toplanan grup adliye önünden ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.