Karapınar'da kentsel dönüşüm karmaşası

Karapınar'da kentsel dönüşüm karmaşası

Karapınar’da 3 yıldır hayata geçirilemeyen kentsel dönüşüm projesine yetkililerin sessiz kalması, tepkileri de beraberinde getiriyor. Pınarbaşı ve Çetmi Mahalle sakinleri, yetkililerden açıklama bekliyor

2014 yılında yapılan protokol gereği Pınarbaşı ve Çetmi Mahallelerinde yapılması gereken kentsel dönüşüm projesinin neden hayata geçirilemediği noktasında vatandaşlar, Karapınar Belediyesi'nin sessiz kaldığını iddia ediyor. Net bir açıklamanın yapılmaması da hak sahiplerinin kafasında soru işareti bırakıyor. Dönüşüm ile ilgili görüşmelerin 3 yıl önce başladığını belirten vatandaşlar, belediye yetkililerinin kendilerine sadece görüşmelerin devam ettiğini söylediklerini belirtti. Vatandaşlar, şunları söyledi: “Bu nasıl bir görüşme anlamış değiliz. 3 senedir bitmeyen bir görüşmeleri var. Kentsel dönüşüm yapılacak mı yapılmayacak mı? Beklediğimiz doğru bir açıklama. Dönüşümün yapılacağı alan çok köhne bir yer. Ne inşaat yapabiliyoruz ne de başka bir şey. Zaten mahallenin içinden geçmeye korkuyoruz. Kullanılmayan evler, uyuşturucu kullananların yuvası haline geldi. İçinde kötü işler dönüyor. Bu dönüşüm, hem işyeri hem de konut sorununu giderecek bir projeydi. Güneş enerjisi yatırımları ve termik santralleri ile birlikte ilçem büyük bir göç alacaktı. Konut sorunumuz en aza indirilecekti. Ancak 3 yılda bir türlü yol alınamadı.”

BELEDİYE TOPU EMNİYET VE TOKİYE ATTI

Konu ile ilgili Karapınar Belediyesi Emlak Birimi yetkilileri açıklamada bulundu. Yetkililer, kendilerinin yapabileceği bir işlemin olmadığını belirtti. Hak sahiplerinin tapu devrinin yapıldığını söyledi. Detaylı bilgi almak için TOKİ ile iletişime geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Kullanılmayan evlerdeki uyuşturucu olayları ile ilgili de “Emniyetten bilgi alın” dedi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum