Karapınar ve Doğana hakkımı helal etmem

Karapınar ve Doğana hakkımı helal etmem

Geçtiğimiz sezon Süper Lige yükselen Konyasporun şampiyon kadrosunda yer alan başarılı kaleci Haluk Tanrıseven spor kamuoyuna çarpıcı açıklamalar yaptı

Başarılı eldiven Bahattin Karapınar ve Ziya Doğan’a hakkını helal etmediğini söyledi. Tanrıseven geçtiğimiz sezon takımın dualarla Süper Lige yükseldiğini bu sezon ise alınan ahlar nedeniyle tekrar küme düştüğünü ifade etti.

 

Başarılı kaleci Haluk Tanrıseven,  Konya TSYD Şubesi Lokalinde yaptığı basın toplantısında çok acı bir gerçeği ortaya serdi. Tanrıseven şampiyonluk primini alamadığını, bu parayı alamadığı gibi hiç hak etmediği ve çok onur kırıcı laflar duyduğunu ve bunun için bu toplantıyı düzenlediğini ifade etti. Tanrıseven, “ Konyaspor camiasının zarar görmesini kesinlikle istemiyorum. Bu açıklamaları daha önce yapmayı düşünüyordum. Ancak Konyaspor’un ligdeki durumundan dolayı sessiz kaldım. Emin olun bu toplantıyı incindiğim ve kırıldığım için düzenliyorum. Süper Lige yükseldikten sonra şehirde bir kutlamanın yapılacağı söylendi. Kutlamalar yapılırken arkadaşlarla birlikte Ziya Doğan’a durumumuz anlatarak primlerle ilgili konuyu aktardık. Oda başkanın bize buralarda olduğunu ifade etti. Bahattin Karapınar ile birlikte stad müdürünün odasında bir görüşme yaptık. O da bize yarın Gülbahçe Restaurant’ta yemek yiyelim hep birlikte ve konuyu konuşalım dedi. Gülbahçe’de toplandık ve bize namus ve şeref sözü vererek primleri ödeyeceğini söyledi. Çoğu arkadaşımıza da ödeme yapıldı. Almayan ben, Mehmet Ayaz ve Vahit var. Başkan her konuşmamızda vereceğim vereceğim.  Sonra ben bu paraya güvenerek ticaret yapmaya kalktım ve bir ev aldım. Bu durumu başkana anlattım. O da buna “ Bu benim sorunum değil” dedi. Bende  sayın başkana sakat sakat oynarken Konyaspor benim sorunum değil, Benim sağlığım daha önemli demedim dedim. Karşılığı bu olmamalıydı dedim. Bana “ yanlış konuşuyorsun” dedi. Biraz daha bekleyin dedi. Biraz daha bekledik. Daha sonra aradık telefonlara çıkmadı. Mesajlarımıza cevap vermedi. Daha sonra Mehmet Ayaz ile birlikte Konya’ya geldik ve fabrikasına gittik. Para yok dedi. Başkanım biz sana verdiğimiz sözü tuttuk. Sende verdiğin sözü tut dedik. Bize uzun vadeli çek versen de biz kabul ederiz dedik. Çek yok dedi.”

 

“BANA KAFANI KOPARTIRIM” DEDİ

 

Başarılı kaleci hakkının peşinde koştuğu bu süre içerisinde çok incitici hareketlerle karşı karşıya kaldığını söyledi. Paraların ödendiğini duyduğunu ifade eden Tanrıseven, “Daha sonra duyduk ki diğer arkadaşlarımızın hepsi çek almış. Aklımızda soru işaretleri kaldı.  Bize dedi ki ocak ayında yanıma gelin. Mehmet Ayaz ile buluştuk ve başkanın yanına Antalya’ya gittik. Ancak bizi otelden içeri almadılar. Bir kere bu çok büyük bir ayıp. Biz takımı şampiyon yapan Konya halkının yüzünü güldüren sporcularız. Ancak bize otel kapısında eşkıya muamelesi yapıldı. Neyse başkan ile görüştük. Mehmet Ayaz şahittir. Bana dedi ki “Haluk sen benim arkamdan konuşmuşsun” Bende başkanım ben kimsenin arkasından konuşmam eğer benim konuştuklarım doğruysa insanın yüzüne söylerim. Siz bana ne söylediğimi söyleyin bende bunları söyledim evet ya da hayır deyim dedim. Söylemişsem arkasında dururum dedim.  O da bana “ Kafanı kopartırım senin” dedi. Mustafa Eraydın’da buna şahittir. Eğer işini kaybetme korkusuyla bu durumu söyleyemiyorsa O da onun bileceği iş.  Bu konuyu da bir şekilde kapattık. Dedim başkanım bize bir tarih ver ben ev aldığım yere  ona göre bir tarih vereceğim dedim. Para yok dedi. Başkanım diğer arkadaşlar parasını almış 3 kişinin parasını vermek çok zor olmasa gerek dedim. Para yok dedi. İlk gelen parayla söz veriyorum sizin paranızı ödeyeceğim dedi ve bize yine söz verdi ve olaylar bu şekilde devam etti. Bende bu toplantıyı yapmaya karar verdim. Bu toplantıyı daha önce yapacaktım. Ancak Konyaspor zarar görecek korkusuyla kendimizi biraz geri çektik. Bize verilen sözler hala tutulmadı telefonlarımıza bakılmadı. Emin olun buraya gelmemdeki amaç para değildir. İncitildiğim için buradayım. Keşke diğer arkadaşlarımda burada olsaydı da onlarda benimle birlikte bunları sizle paylaşsaydı. Ancak onlar izin alamadı” dedi.

 

Başkan Bahattin tarafından yapılan bu hareketleri hak etmediklerini ifade eden başarılı eldiven Haluk Tanrıseven “Bunları hak etmedik. Geçen sene dualarla çıkan bu takım bu sezon alınan ‘ah’larla tekrar düşüyor”. Bir mucize olması lazım. dilerim ki bu mucize gerçekleşir. Ama çok zor” diye konuştu.

 

 ‘ŞAMPİYON YAPMASAYDINIZ’ DEDİ

 

Tecrübeli  kaleci  Bahattin Karapınar’ın kendisine “Takımı süper lige çıkartmasaydınız” dediğini ifade etti. Haluk Tanrıseven, “Bilenler vardır geçtiğimiz sezon bileğimden sakatlandım kopuk vardı içinde ve dışında. Daha sonra tedavi için Bağdat Caddesinde bir doktora gittim. Bunları anlatıyorum ki Konyalı bunları bilsin. Dediler ki ayağının durumu iyi değil dediler. Doktorun ismini hatırlayamıyorum şu anda. Bana hazır ol seni yarın ameliyata alacağım dedi. Ben de ben şu anda ameliyat olamam dedim, benim takıma, takımında bana ihtiyacı var dedim. Bize durumunuz ne diye sordu. Bende Şampiyonluğa oynadığımızı söyledim. Şampiyonluk sağlığından çok mu önemli diye bana tekrar bir soru sordu. Bende evet dedim. Çünkü söz verdiğimiz insanlar var dedim. Söz verdiğimiz iş adamlarının, Konya halkının yüzleri gülmeli dedim. Keşke bir şans olsa da aramızdaki bu diyalogu doktor size kendisi anlatsa. Son olarak bana ama bu ayak oynamaz dedi. Tamam dedim ve ben eve gittim. Babam ne olduğunu sordu. Ameliyat dediler dedim. Babam bana sen arkadaşlarını yalnız bırakmazsın dedi. Ben bu lafı duyduktan sonra tekrar Konya’ya döndüm. Mehmet Kaçıran beni Konya’da bir cerraha götürdü. Cerrah sana bağ nakli lazım sen bu ayakla oynayamazsın dedi. Ben oynayacağım dedim. İğne yaptı ve bana 1 gün çıkarsan idmana 2 gün çıkmayacaksın dedi. Bu şekilde oynayabilirsin ancak ağrıların çok olacak dedi. Allah’a dua ediyordum her gün Konya halkına ve söz verdiğimiz bu insanlara yüzümüz kara çıkmasın diye bu şekilde dua ediyordum.  Başkanım ben bu şekilde mücadele verdim dedim karşılığı bu mu olacaktı ? diye sordum. Oda oynamasaydınız şampiyon yapmasaydınız dedi. İnanın bu laf beni yıktı. Bu lafın üstüne söyleyecek bir şey yok başkanım dedim ve kendisine teşekkür ettim” diye konuştu.

 

BAHATTİN KARAPINAR VE ZİYA DOĞAN’A HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

 

Geçtiğimiz sezon yaşanan antrenman krizi ile ilgili de konuşan Haluk Tanrıseven “ İdman öncesi takımdan bir arkadaşımız bana geldi. Takımın büyüklerinden biri olduğumu için. Ev aldığını ve parasını olmadığını söyledi. Bende durumu  takım kaptanı Tayfun’a söyledim. İnanın her takımın Tayfun ve Ömer gibi kaptanı olmasını isterim. Onlar durumu başkana aktardı ve ödeme yapılmazsa  idmana çıkmayacaklarını söylediler. Başkan A2 takım ile maçlara çıkarız cevabını verdi. Daha sonra Ömer Atiker aradı ve paranız bende idmana çıkın dedi. Bizde gecikmeli olarak çıktık. Ve Ömer Atiker bu parayı gerçekten  ödedi. Ayrıca Başkan yapılan kutlamalarda takımı ben şampiyon yaptım diye bir ifade kullandı. Bu ifade bile beni incitti. Orada biz yaptık diyebilirdi. Ben burada tüm Konya halkına teşekkür ediyorum.  Yöneticilerimiz Ömer Atiker, Ekrem Coşkun, Süleyman Işıkçeviren, Hilmi Kulluk ve Mustafa Küçüksöker’e ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Bahattin Karapınar ve Ziya Doğan’a hakkımı helal etmiyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.