Karamollaoğlu: Türkiye yanıyor!

Karamollaoğlu: Türkiye yanıyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  Partisinin Balgat’taki genel merkezinde düzenlediği toplantısında Karamollaoğlu, konuşmasına İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında gerçekleşen terörist saldırıyı kınayarak başladı. Nerede yaşanırsa yaşansın, kimi hedef alırsa alsın terörün insanlığın ortak problemi olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, dünyanın bir bölgesi kaos içindeyken diğer bölgesinin güvenlik içinde olmayacağının altını çizdi.

BM SALONLARINDA EN GÜZEL KONUŞMALARI DA YAPSANIZ DEĞİŞMİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD temaslarını önemsediklerini belirten Karamollaoğlu şöyle devam etti:

“Türkiye, savaşın değil barışın, çatışmanın değil diyaloğun hakim olduğu bir süreç için her türlü ülkeyle temas halinde olmalıdır. Türkiye’nin menfaatleri için her türlü liderle görüşme yapılmalıdır. Ancak bir gerçeği de ifade etmek isteriz ki; dış politikadaki itibarınız ve etkinliğiniz, içerdeki gücünüz ile doğru orantılıdır.  Eğer caydırıcı bir gücünüz yoksa etkili bir dış politikanızda olmuyor. Ekonominiz zayıfsa, sanayiniz dışa bağımlıysa, silahınızı, uçağınızı, tankınızı kendiniz üretemiyorsanız Amerika’ya 25 defa değil 125 defa da gitseniz, BM salonlarında en güzel konuşmaları da yapsanız sonuç değişmiyor. Rotasını kaybetmiş bir gemi gibi, bir o yana bir bu yana savrulmak zorunda kalıyorsunuz.”

TÜRKİYE’DE EKONOMİK KRİZ YOKSA BU SORULARA CEVAP VERİN!

Erdoğan’ın  “Bizde kriz mriz yok sakın inanmayın. Bunlar manipülasyondur” açıklamasıyla herkesin şaşırdığını hatırlatan Karamollaoğlu, kriz yoksa bazı soruların cevaplandırılması gerektiğini kaydederek, şu soruları sordu; “Cumhurbaşkanının dediği gibi Türkiye’de ekonomik kriz yoksa;

-Enflasyon neden düşürülemiyor?

-Türk lirasındaki değer kaybı neden engellenemiyor?

-İğneden ipliğe gelen zamlar neden durdurulamıyor?

-Binlerce esnaf neden kepenk kapatmak zorunda kalıyor?

-Yüz yıllık firmalar neden birbiri ardına konkordato ilan ediyor?

-Eğer bu ülkede kriz yoksa, oğluna okul pantolonu alamayan işsiz bir baba neden canına kıyıyor?”

TÜRKİYE YANIYOR!

Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “Kriz Külliye’de hissedilmiyor olabilir ama Türkiye yanıyor..Türkiye hızla uçuruma doğru gidiyor. Böyle bir ortamda ‘Türkiye’de kriz yok. Yaşananlar psikolojik’ demek devekuşu gibi başımızı kuma gömmektir.  Ayrıca keşke kriz sadece ekonomi de olsa. -Türkiye’de yönetim krizi var; Türkiye yönetilemiyor, yeni sistem ile işler içinden çıkılmaz bir hal almıştır. İktidara olan güven her geçen gün azalmaktadır. -Türkiye’de demokrasi krizi var: Konuşma yok, tartışma yok, istişare yok. Muhalif olan herkes ya susturuluyor ya da hainlikle suçlanıyor. Türkiye hızla tek parti ve tek adam hâkimiyetine eviriliyor.” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum