Karamollaoğlu: İttifak seçim atmosferinde ortaya çıkar

Karamollaoğlu: İttifak seçim atmosferinde ortaya çıkar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türk Polis Teşkilatı’nın 173’üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle Ankara’da polis teşkilatını ziyaret etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türk Polis Teşkilatı’nın 173’üncü kuruluş yılı münasebetiyle emniyet mensuplarının Polis Haftası’nı kutladı. Karamollaoğlu, Balgat 10 Nisan Polis Merkezi’ni ziyaret ederek, burada görevli polislere gül verdi. Karamollaoğlu’na, Saadet Partisi Genel Başkan yardımcıları Birol Aydın, Fatih Aydın ve Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Salih Akyüz de eşlik etti.

Polis merkezini ziyaret etmeyi kendilerine görev bildiklerini söyleyen Karamollaoğlu, “Polislerimiz çok zor şartlarda çalışıyor. Özellikle de anarşi ve terörün yoğun olduğu dönemlerde üzerinize düşen görev büyük. Her zaman sokakta, trafik noktalarında polisle karşılaşıyoruz. Ancak kimse polislerin çalışma saatlerini düşünmüyor. Polislerin zor şartlarda çalıştığını biliyoruz. Hem sizleri tebrik ediyoruz hem de takdir ediyoruz. Bütün polislerin Polis Haftası’nı kutluyorum. Huzur her bölgede sağlanır. Herkes huzurlu bir ortamda yaşar temennisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

İTTİFAK KONUSU ŞUAN ERKEN

Karamollaoğlu, polis merkezi çıkışında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, “Saadet Partisi ile İYİ Parti ve Demokrat Parti’nin ilkeler üzerinde anlaştığına yönelik söylemler var. Siz bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Karamollaoğlu, “İlkeler bazında bir ittifak var. İnşallah o fiilen nasıl olur, ne zaman olur, seçim atmosferine girildiğinde ortaya çıkar. Seçim kararı alındıktan sonra alınacak bir karardır. Biz kuvvetler ayrımı üzerinde duruyoruz. Parlamenter sistem de olabilir. Başkanlık sisteminde kuvvetler ayrımı sağlanırsa o da olabilir. Önemli olan, icra gücü yüksek olan birinin yanında güçlü bir parlamentonun olmasıdır. Esas olan budur. Adalet mekanizmasının, yürütmenin başkasının etkisinde kalmamasıdır. Aksi takdirde adalet tecelli etmez. Tereddütler doğar. İttifak konusunda şuan erken. Ama biz herkesle konuşacağız” diye yanıt verdi.

FABRİKALAR AVM SATAR GİBİ SATILIYOR

Şeker fabrikalarının satışına yönelik soruya ise Karamollaoğlu şu yanıtı verdi: “Bu kadar kısa zamanda bir müessesenin satılması bizi rahatsız etti. Şeker fabrikaları AVM satar gibi bir işyerini pazarlıyor gibi yapamazsınız. Bu ciddi bir iştir. Bunun mutlaka şaibeden uzak olması gerekir. Uzak gözükmesi gerekiyor. Görüntü önemli. İnsanların gözünde şüpheler oluşuyorsa onu izale etmek gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.