Karaman'dan iki ayrı 112 Acil Servis ekibi Van'a gitti

Karaman'dan iki ayrı 112 Acil Servis ekibi Van'a gitti

Karaman'da görev yapan iki ayrı 112 Acil Servis ekibi geçici görevle Van'a gitti.

Karaman 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'nde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Nuriye Ulu, 23 Ekim 2011 tarihinde Van'da meydana gelen deprem felaketinin herkesi olduğu gibi kendilerini de derinden yaraladığını belirtti.
     O tarihte hemen iki ayrı 112 Acil Servis ekibinin çalışmalara yardım amacıyla Van'a görevlendirdiklerini ifade eden Ulu, şunları kaydetti:
     ''O ekiplerimiz 2.5 ay Van'da kalarak sağlık hizmetlerinde bulundular. Başarılı çalışmalar yaptılar. O ekiplerin görev süresi bitince tekrar ilimize dönmüşlerdi. Şimdi ise tekrar 5 kişiden oluşan iki ayrı 112 Acil Servis ekibimizi tekrar Van iline gönderiyoruz. İnşallah bu arkadaşlarımız orada görevlerini en iyi şekilde yapıp Van halkına, insanlığa hizmet edecekler. Ben başarılar diliyorum.''
     112 Acil Servis Başhekimi Fatih Rüştü Delen ise kendilerinin kamu görevlisi olduğunu hatırlatarak, ''Bizler sağlık personeliyiz. Karaman'da, Van'da, ülkemizin değişik bir kentinde, dünyanın belli bir bölgesinde... Nerede görev verilirse oraya gider işimizi yaparız. Görevimiz insanlığa, insan sağlığına hizmet etmek. Bu arkadaşlarımız da gittikleri yerde ilimizi en iyi şekilde temsil edip, faydalı olacaklar. Ben kendilerine hayırlı yolculuklar diliyorum'' dedi.
     Daha sonra Van'a gidecek sağlık ekibi pasta kesti. Pasta kesiminden sonra 112 Acil Servis ekipleri Van'a uğurlandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.