Karaman'da ''İşaret Dili Eğitim Kursu'' başladı

Karaman'da ''İşaret Dili Eğitim Kursu'' başladı

Karaman Kalkınma Stratejileri ve AB Daimi Temas Merkezi (KASGEM) ile Rehberlik ve Özel Eğitim Hizmetlerini Destekleme Derneği tarafından düzenlenen ''İşaret Dili Eğitim Kursu'' başladı

Karaman Kalkınma Stratejileri ve AB Daimi Temas Merkezi (KASGEM) ile Rehberlik ve Özel Eğitim Hizmetlerini Destekleme Derneği tarafından düzenlenen ''İşaret Dili Eğitim Kursu'' başladı.

Karaman Vali Yardımcısı Latif Memiş, Rehberlik ve Özel Eğitim Hizmetlerini Destekleme Derneği hizmet binasında başlayan kursun açılışındaki konuşmasında, Türkiye'de oldukça fazla işitme engelli insan olduğunu belirterek, ''Biz bu dili öğrenebilirsek bu vatandaşlarımıza da daha iyi hizmet edebiliriz. Normal hayatta onlarla yaşamamız biraz daha kolaylaşabilir. Birde ben empati kurmak açısından bakıyorum olaya. Onlarla empati kurabilirsiniz. Hiçbir ses yok. Konuşamıyorsunuz, sadece parmaklarınızla insanlarla konuşuyorsunuz. Bu bile bir adımdır'' dedi.

Dernek Başkanı Ayşe Arslan ise kursun işitme engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşları ile değişik ortamlara girdiklerinde karşılaştıkları iletişim güçlüklerini aşmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

İşitme engelli bireylerin cihaz kullanamadıkları ve duyamadıkları için konuşmayı öğrenemediklerine dikkati çeken Arslan, şunları kaydetti:

''Dolayısıyla da insanlarla iletişim kuramıyorlar. İletişim kurmayı öğrenemedikleri içinde onlara tek seçenek işaret dili kalıyor. İşaret dili bizler içinse çok yabancı bir dil olduğu için onlar bizlerle iletişim kurmaktan yoksun kalıyorlar. Bu kursta duyma yeteneği olmayan insanlarla işaret diliyle nasıl iletişim kurulabileceği öğretilecek.''

Yapılan konuşmalardan sonra 20 gün devam edecek olan kursun ilk dersi işaret dili uzmanlarınca verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.