Karaman Cezaevi'nde şiir dinletisi

Karaman Cezaevi'nde şiir dinletisi

Karaman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda cezaevi yönetimi tarafından bir şiir dinletisi düzenlendi.

Cezaevi Toplantı Salonu'nda yapılan şiir dinletisi saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. 
Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, cezaevlerini birer eğitim yuvasına dönüştürmek için çalıştıklarını belirterek, ''Kamuoyunda cezaevleri hakkında bilip bilmeden çeşitli yorumlar yapılıyor. Keşke kimse suç işlemese ve cezaevleri de olmasa. Fakat bu hayatın bir gerçeği. Biz burada yapılan faaliyetlerle bu arkadaşlarımıza serbest kaldıkları zaman kimseye muhtaç olmadan yaşamaları ve toplumla barışık olabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz'' dedi. 
2008 yılında cezaevinde bir çok kurs açıldığını, üniversite sınavına giren 9 mahkumdan 8'inin iyi puanlar alarak yüksek öğretim kurumlarına kayıt olmaya hak kazandıklarını anlatan Çokdinç, ''Burada açık ilköğretim ve açık liseye devam edip diploma alan arkadaşlarımız var. En son kardeş okul projesi başlattık. Bugün aramızda cezaevimizle kardeş okul olan Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nden öğrenciler var. Faaliyetlerimiz devam edecek'' dedi. 
Daha sonra Karamanlı yerel şair İbrahim Şaşma kendi yazdığı duygu yüklü şiirleri saz eşliğinde okudu. Şiir dinletisinde özellikle bayan mahkumların bazılarının duygulandığı gözlendi. 
Program sonunda bilgisayar kursuna devam edip sertifika almaya hak kazanan 20 mahkuma sertifikaları verildi. Programı Karaman Valisi Fatih Şahin, Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, Karaman Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Karataş, daire müdürleri, lise öğrencileri ve mahkumlar izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.