Karakolda İşkence İddiasında Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı

Karakolda İşkence İddiasında Yeni Görüntüler Ortaya Çıktı

Sultanbeyli'de, otomotiv şirketi bulunan Şerafettin Şimşek, karakolda kendisine işkence yapıldığını, maden suyu şişesi ile taciz edildiğini iddia etti. Emniyetin görüntülü savunma yaptığı olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı....

Sultanbeyli'de, otomotiv şirketi bulunan Şerafettin Şimşek, karakolda kendisine işkence yapıldığını, maden suyu şişesi ile taciz edildiğini iddia etti. Emniyetin görüntülü savunma yaptığı olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, karakola sağlıklı bir şekilde giren Şimşek'in çıkarken iki kişinin desteğiyle yürümesi dikkat çekiyor. Ayrıca hastane raporu, Şimşek'e işkence yapıldığını belirtiyor.

10 Kasım günü gerçekleşen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Şerafettin Şimşek, celp kağıdını almak için karakola gitti. Burada iki arkadaşını gören Şimşek, neden karakolda olduklarını sordu. Onlar da aralarında sorun olduğunu söyledi. Bunun üzerine Şimşek karakoldan ayrıldı ancak bir süre sonra polis, Şimşek'i iki arkadaşını barıştırması için yeniden karakola çağırdı. Karakolda bekleyen Şimşek'e aniden polisler saldırdı. Uzun süre darp edilen Şimşek'e, daha sonra 'Seni yanlışlıkla darp ettik ‘denildi. Hastaneye götürmek isteyen polis, Şimşek'in yakınlarını karakol önünde görünce yeniden içeri aldı. Bu kez kapalı bir odada darp edilen Şimşek'in iddiasına göre polisler, maden suyu şişesi ile kendisini taciz etti.

Şimşek, sonraki gelişmeleri de şöyle aktardı: “Elime kelepçe vurup yerlerde sürüklediler. Elimde alçı vardı, ayakkabıları ile ezmek suretiyle elimi tekrar kırdılar. Maden suyu şişesi ile zorladıkları için kalça kemiğimde kırık var, bu da hastane raporlarına geçti. A.C. isimli polisin bana dediği; ‘39 tane dosyam var 40’ncıyı sende tamamlayıp iki ay sonra emekliye ayrılacağım.’ Maden suyu şişesi ile zorlayınca zaten o an bayıldım. Şu an ortopedik minder olmadığı zaman oturamıyorum. Daha sonra ayağımla elimi birbirine kelepçeleyip ıslak havlu getirdiler. Sırtıma vurdular. Burnumun kanadığını gördüler, ‘nefesim daralıyor’ dedim. Daha önce tüberküloz geçirdiğimi söyledim. Tüp istedim onlardan ‘nefesim daralıyor’ dedim. Onlar da benim ağzıma biber gazı sıktılar. 17.30’da beni aldılar gece 01.30 da bırakıtlar. Yaklaşık 7,5 saat boyunca işkence gördüm. O gün müşteriden aldığım 2 bin lira para vardı. Ben baygın yatarken bunlar hastaneyi arayarak sana 2 bin lira vereceğiz bu raporu tutma dediler doktora.”

‘RAPOR ALMAMIZ ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI’

Şimşek, serbest kaldıktan sonra hastaneye kaldırıldığını, bu esnada da polislerin kendisini takip ederek hastanenin vereceği raporu engellemeye çalıştığını söyledi. Şimşek, “Beni bıraktıktan sonra ambulansı çağırmışlar, ambulans beni Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürmüş. Sonra o polisler grup olarak rapor almayalım diye bizi takip ettiler, hastaneye geldiler. Oradaki hastane polisine de baskı yapmaya çalıştılar. Doktor güvenlikçilere talimat verdi polislerin içeriye alınmamasını istedi. Doktor ne gördüyse hepsini yazdı.” ifadelerini kullandı.

Karakolda 30’un üzerinde kamera bulunduğunu belirten Şimşek, savcılığa 26 kameranın görüntüsünün gönderildiğini, işkenceye uğradığı odadaki görüntülerin ise verilmediğini savundu. Bilirkişi raporunda da bu yönde beyan olduğunu vurgu yapan Şimşek, “Polis görüntüleri tahrip etti.” dedi.

BABA HACI ŞİMŞEK: KENAN EVREN DÖNEMİNİ HATIRLATIYOR

Şimşek’in babası Hacı Şimşek de, yaşadıklarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Artık beni öldürseler ben karakola gitmem, çoluk çocuğumu göndermem. Kenan Evren zamanındaki işkenceleri hatırladığımızda insanın tüyleri diken diken olur. Ne yazık ki bugün aynı o günleri yaşıyoruz. Hiçbir fark kalmadı. Benim oğluma yapılan bu işkence ha o gün yapılmış ha bugün yapılmış.” şeklinde konuştu.

TANIK BEYANLARI DA İŞKENCE EDİLDİĞİ YÖNÜNDE

Olay sırasında karakolda bulunan Yasin İpek ve Musa Şahbaz’ın ifadeleri de işkence yapıldığı yönünde. Savcılığın tanık ifade tutanaklarında, her iki tanık da Şimşek’e işkence yapıldığını beyan ediyor. Tanıklar, savcının ifade için kendilerini çağırdığını ancak polislerin akşama kadar kendileri dolaştırarak savcıya götürmediklerini de iddia ediyor. Tutanaklara geçen ifadelerde, Şimşek’e sistemli olarak işkence yapıldığı bilgisi veriliyor.

BİLİRKİŞİ RAPORU

Karakoldaki kamera kayıtlarını inceleyen bilirkişi raporunda da şu ifadelere yer veriliyor: “Görüntü kayıtlarında yapılan inceleme sonucunda mevcut görüntüler üzerinde herhangi bir deformasyon, silinme veya veri kaybı olmadığı, müştekinin karakola girerken sağlıklı ve iyi göründüğü fakat karakolun ikinci katındaki odadan çıkarıldığında bitkin-halsiz olduğu, topalladığı ve destek alarak ayakta kalabildiği, görüntüler içerisinde bu odaya veya odada yaşananlara dair herhangi bir görüntünün mevcut olmadığı görülmüştür.”

EMNİYET GÖRÜNTÜLERİ BASINA VERMİŞTİ

Bu arada, işkence iddiaları üzerine emniyet karakoldaki kamera kayıtlarını basına dağıtmış ve herhangi bir işkence olmadığı bilgisini vermişti. Görüntülerde, Şimşek’in karakola sağlıklı girişi ve çıkışı yer alıyordu. Ancak aynı görüntülerde Şimşek’in ikinci kez karakola gelişi ve diğer yaşananlar yer almıyordu. Avukatının elde ettiği görüntülerde ise, Şimşek’in celp için karakola gelmesi ve çıkışı ile bilgi almak yeniden çağırılması yer alıyor. Bunun dışında Şimşek’in çok geç saatlerde karakoldan çıkışı bulunuyor. Bu görüntülerde, Şimşek’in iki kişiden destek alarak yürümeye çalıştığı görülüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.