Karadağlı: Türk İzleyicisi Sinemayı Televizyondan İzlemeyi Tercih Ediyor

Karadağlı: Türk İzleyicisi Sinemayı Televizyondan İzlemeyi Tercih Ediyor

Volkan Severcan’ın İzmir Üniversitesi’nde verdiği oyunculuk eğitiminin ilk misafirleri, "Çocuklar Duymasın" dizisinin yönetmeni Bora Tekay ve başrol oyuncusu Tamer Karadağlı oldu.

Volkan Severcan’ın İzmir Üniversitesi’nde verdiği oyunculuk eğitiminin ilk misafirleri, "Çocuklar Duymasın" dizisinin yönetmeni Bora Tekay ve başrol oyuncusu Tamer Karadağlı oldu. Tekay’ın yeni filmi Böcek’in de vizyona girmeden önce gösterildiği derste Karadağlı, Türk sinema ve televizyon seyircisiyle ilgili saptama ve eleştirilerde bulundu: “70 milyonluk bir ülkede rekor izleyici sayısı 6,5 milyon, yani toplam nüfusun ancak onda biri. Oysa televizyonda bir diziyi, bir günde 12 milyon kişi izliyor.”

Gelecekte sinema sektörü içinde yer almak isteyen öğrencilere problemlerle ilgili görüşlerini aktaran Tekay ise Türkiye’de sinemanın devlet tarafından yeteri kadar desteklenmediğini savundu. İlk kez bir üniversitede öğrencilerle söyleşi yapan Tekay’ın görüşüne destek veren Karadağlı da, “Türkiye’de sinema izleyicisi yok ne yazık ki. Türk izleyicisi ne yazık ki sinemaya gitmeyi sevmiyor, bedava izlemeyi tercih ediyor. Yunanistan’da yıllar önce 'Bir Tutam Baharat' diye bir film çekmiştim, hattâ Yunanistan adına Oscar aday adayı olmuştu. 11 milyonluk Yunanistan’da, 5 milyon insan seyretti o filmi. Ülkenin yarısı. Bizim ülkemizde iyi bir filmi, bu hesaba göre 35 milyon kişinin seyretmesi gerekiyor.” dedi. Hollywood filmlerinde Türkiye’ye yer verilmemesi noktasında da bu durumun etkili olduğunu belirten Karadağlı, "Slumdag Millionaire’i çeken Hollywood, Hintli oyuncular oynadığı ve Hindistan’daki yaşama yer verdiği için filmi 1,3 milyar Hintlinin izlemesini garanti altına alarak çekti ama Türkiye için bu durum söz konusu olamaz bile." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.