Karabacak’tan ‘2023 Mevlana Yılı’ için teşekkür

Karabacak’tan ‘2023 Mevlana Yılı’ için teşekkür

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, 2023’ün Hazreti Mevlana’nın vuslatının 750. Yılı olması nedeniyle Mevlâna Yılı olarak kutlanması için genelge yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, 2023’ün Hazreti Mevlana’nın vuslatının 750. Yılı olması nedeniyle Mevlâna Yılı olarak kutlanması için genelge yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Başkan Karabacak yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Anadolu insanının gönül zenginliğinin, hoşgörü ve samimiyetinin vücut bulmuş hali olan Hz. Mevlâna sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür. Konya, Hz. Pir’in sözlerini ve yaşamını her zaman kendine şiar edinmiştir. Yüreklerimize birlik ve sevgi tohumlarını ekerek "Ne olursan ol yine gel" sözleriyle tüm insanlığı kucaklamıştır.  Hz. Pir’in ahirete irtihalinin 750’nci yılında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılının Mevlâna Yılı olarak kutlanması kararına şükranlarımızı sunuyoruz. Kararla birlikte Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımız koordinasyonunda yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Hz. Mevlana’nın diyarı, Ahi Evran’ın makamı ve Selçuklu’nun başkentinde, 60 bin Esnaf ve Sanatkarımızla birlikte üzerimize düşeni yapacağız. Konya’mıza verdiğimiz değer ve önem 2023 yılında da kat be kat artarak devam edecektir. Mevlâna Yılında da şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağız. 

Vuslatın 750’nci yılı olan 2023 yılının Mevlâna Yılı olarak kutlanmasını ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor, Vuslatın 750. Yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” 

HABER MERKEZİ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.