Kar yağışı hayatın seyrini değiştirdi

Kar yağışı hayatın seyrini değiştirdi

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, Konya'da da etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, Konya'da da etkisini sürdürmeye devam ediyor.  Son günlerde Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, Konya'da da geçtiğimiz yıllara göre en bereketli haliyle kendini gösterdi. Neredeyse 2-3 günde bir ve yoğun bir şekilde yağan kar Konya'yı bembeyaz bir örtü misali kaplamış durumda. Kar yağışı büyük şehirlerde yaşamı olumsuz etkileyebiliyor.

VATANDAŞ TOPLU ULAŞIMA YÖNELDİ

Konya'da etkili olan kar yağışı vatandaşı toplu ulaşımı yönlendirdi. Kar ve buzlanmadan dolayı trafiğe çıkmayan ya da aracı arızalanan vatandaş toplu taşıma araçlarına yöneliyor. Trafikteki araç yükü ise azaldı. Kar yağışından önce yoğun bir hava kirliliğinin yaşandığı Konya'da karla birlikte tertemiz bir hava ortaya çıktı.  Trafik yoğunluğunun azalmasıyla birlikte tabi ki de bir çok olumlu unsur da beraberinde geliyor.  Bu yönelimden dolayı Konya'da hava yaz ve bahar aylarına göre daha az kirleniyor. Kar yağışı ve sis nedeniyle Konya'da günlerdir hava ulaşımı da aksadı. Uçaklar bir hafta boyunca uçamadı.

Kar yağışı en çok öğrencileri sevindirdi. Kar yağışının başladığı günden bu yana okullar 5 gün tatil edildi.  Sokaklarda kartopu ve karda kayak oyunu oynayan çocuk ve gençler tanımadıkları insanlarla da oyun oynadığı için sosyallik de karın olumlu etkileri arasında yer alıyor.

MUHARREM DURSUN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.