Kapıları açacağız

Kapıları açacağız

Selçuklu Hamle Toplantısında net mesaj: Belediye başkanları ulaşılamayan olmayacak, kapıları sonuna kadar açacağız

“KAPILAR YENİDEN HALKA AÇILACAK”

Son 5 yılda Konya’da muhtar, sivil toplum kuruluşu başkanları ve hatta İl Genel Meclis üyelerinin bile belediye başkanlarına ulaşamadığını hatırlatan SP Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Selim Laleli, bunun son bulması gerektiğini ifade etti. Saadet Partisi İl Teşkilat binasında yapılan Selçuklu Hamle Toplantısında konuşan Laleli,  halkın teveccühüyle, 30 Mart sabahı belediyelerin kapılarını yeniden halka açılacaklarını söyledi.

“GEREKLİ ÇÖZÜMLERİ ÜRETECEĞİZ”
Anadolu’ya şehir içi raylı toplu taşıma sisteminin ilk olarak kendi dönemlerinde getirildiğini hatırlatan Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, ancak şu an tramvayın çok yavaş kaldığını ve şehirde büyük bir ulaşım sorunu yaşandığını kaydetti. Ulaşımda, Selçuklu ilçesinin bir başından diğer başına kadar 25 dakikada ulaşılabilecek bir iyileştirme gerektiğinin altını çizen Özkafa, bunu gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Yeni bir dönem başlatacağız
Yerel seçimler sonucunda yeni bir dönem başlayacağını söyleyen Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Selim Laleli, Selçuklu’nun sorunlarını, halkın her kesimiyle istişare ederek, görüşlerini alarak çözüm arayacaklarını ifade etti.

Saadet Partisi Selçuklu Teşkilatı tarafından düzenlenen Selçuklu Hamle toplantısında partililere hitap eden Laleli, 5 yıldır halka kapanan belediye kapılarını tekrar açarak, Selçuklu’da yeni bir dönem başlatacaklarını söyledi. Selçuklu ilçesinin 50 ilden büyük bir ilçe olduğunu hatırlatan Laleli, “50 ilden büyük ve çok hızlı gelişen bir ilçe olması hasebiyle Selçuklu’nun üzerinde çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Bütün bu çalışmaların yanında, ilçemize, Konya’nın Fenni Fırın Kavşağı gibi, ‘simge eserler’ kazandırmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Bayan ve engelli vatandaşların da yararlanabileceği spor kompleksleri, sosyal tesisler yapacaklarını kaydeden Laleli, “Bunların yanında bizim semt pazarlarımız var ve bunlar haftanın bir günü hariç atıl duruyor. Biz, bu alanların boş günlerini değerlendirerek, buralara spor salonu, düğün, nişanların yapılacağı alanlar olarak kullanılacak şekle sokacağız” dedi. Selçuklu’da bazı bölgelerin çok gelişmiş olmasına karşı bazı bölgelerin de buna karşılık çok geri bırakıldığını ifade eden Laleli, bu dengesizliğin giderilmesi için her türlü çalışmayı yapacaklarını belirtti.
“HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIZ”
“Yapacağımız projeler halkımızın tamamını kapsayacak” diyen Ahmet Selim Laleli, konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz parti gözetmeksizin herkesin başkanı olacak, herkese hizmet edeceğiz. Vaat ettiklerimizi yapabilmemiz için de belediyenin bütçesini çok iyi değerlendirmemiz, onu israf etmeden, zaten halkın olanı halkın hizmetine sunacağız.” Konya’da Milli Görüş belediyeciliğine olan desteğin giderek arttığını anlatan Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa ise, “Bundan birkaç ay önce seçim çalışmaları kapsamında yaptığımız esnaf ziyaretlerinde, açıkça bizi destekleyenlerin oranı yüzde 30-35 civarındayken, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 500 esnaf ziyaretinde bu desteğin yüzde 65-70’lere vardığını gördük. Bu desteği artırmak için çalışmalarımız devam edecek” dedi. Geçmiş dönemlerde hem hükümet olarak hem de belediyeler olarak hayırlı hizmetlere imza attıklarını anlatan Özkafa, bundan dolayı da halk arasında hayırla yad edildiklerini ifade etti.
“HAYIRLI HİZMETLER DEVAM EDECEK”
Seçilmeleri durumunda bu hayırlı hizmetleri daha da geliştirerek devam ettireceklerini kaydeden Özkafa, “Eskiden yapacağımız hizmetler için metrekare birimini kullanıyorduk. Artık Konyamız gelişti, büyüdü. Metrekareyi bir kenara bırakarak, artık ölçü birimi olarak hektarkareyi kullanacak, Konya’ya 100 hektarkarelik (1 milyon metrekare) park yapacağız. Çünkü hizmette üst sınır yoktur” dedi. Konya’da ulaşım sorununa da değinen Özkafa, tramvayı ilk olarak Anadolu’ya kendi dönemlerinde getirdiklerini hatırlatarak, ancak tramvayın gelişip büyüyen Konya için artık ağır kaldığını, bundan dolayı da çağa uygun olarak iyileştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
UĞUR ELMAS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum