Kanserle savaşta etkin mücadele

Kanserle savaşta etkin mücadele

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şubesi yönetiminde yapılan yönetim kurulu toplantısı ile bazı değişiklikler yapıldı.

 Buna göre derneğin Konya Şube Başkanı Dr. Eyüp Çetin oldu. Derneğin ikinci başkanı Dr. Seyit Karaca, Genel Sekreteri inşaat mühendisi Mühendisi Şükrü Uyar olurken muhasip üye Aydan Akman, üyeler derneğin bir önceki başkanı olan Op. Dr. Talha Demirağ, Prof. Dr. Osman Yılmaz, Dr. Hüsamettin Vatansev olarak belirlendi. Denetleme Kurulu’na ise Prof. Dr. Ömer Karahan, Prof. Dr. Adnan Kaynak, Emekli Hakim Mehmet Yaman getirildi.
Derneğin bundan sonraki irtibat binası ise Özel Selçuklu Hastanesi olacak. Derneğin Konya Şube Başkanı ve Özel Selçuklu Hastanesi Başhekimi Dr. Eyüp Çetin kanserle savaşta çağdaş düzeye ulaşabilmek için araştırmalar yapmak, kanserle savaşın yöntemlerini saptayıp mücadele için kaynak oluşturmak, kişi ve kuruluşları  bir araya getirerek kanser hastaları için yardım sağlamak ve bu konuda sosyal bilinç oluşturmak gibi amaçlarla kurulan derneğin Konya’da da aynı amaç ve düşünceyle hizmet ettiğini ve edeceğini söyledi. Derneğin ülkemizde ilk olarak 1947 yılı öncesinde faaliyetlerine başladığını ve 18 Şubat 1947 tarihinde “Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu” olarak resmen kurulduğunu anlatan Dr. Çetin derneğin kısa sürede başarılı çalışmalara imza attığını ve aynı yıl bu sebeple Bakanlar Kurulu kararı ile “Kamuya Yararlı” dernek olarak kabul edildiğini ifade etti.
UMUT EVİ PROJESİ
Dr. Eyüp Çetin  sözlerine şöyle devam etti : “Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şubesi şehrimizde 2002 yılında faaliyete geçmiştir. Merkezi Ankara’da bulunan sekizinci şubesi olan Konya Şubesi, derneğin halen yönetim kurulu üyeliğinde bulunan ve onursal başkanlığını yürüten Op. Dr. Talha Demirağ tarafından hayata geçirilmiştir. Birçok önemli faaliyete imza atmaya çalışan derneğimizin yönetim kurulu olarak şu an bambaşka bir heyecan yaşamaktayız. Yakın zamanda hayata geçirecek olduğumuz ve “Evinizden Uzaktaki Eviniz” sloganı ile yola çıktığımız Umut Evi projemizdir. Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla ve hayırseverlerin yardımlarıyla hayata geçen bu proje kanser tedavisi için Konya dışından gelen hasta ve hasta yakınlarına hizmet edecektir.”
Eyüp Çetin son olarak, “Bugüne kadar dernek yönetiminde bulunan, başta Onursal Başkanımız Dr. Talha Demirağ ve Genel Sekreterimiz Şükrü Uyar olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimize, destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyor, minnet duygularımızı iletiyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.