Kanser Teşhisi Konan Hastalar İçin Hatıra Ormanı Kurulacak

Kanser Teşhisi Konan Hastalar İçin Hatıra Ormanı Kurulacak

Bursa’da, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) kanser tarama uygulamaları ile tanı konan hastalar adına hatıra ormanı kurulacak.     'Bir Fidan; Yeni bir hayat, Yeni bir umut' sloganı ile hazırlanan projenin...

Bursa’da, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) kanser tarama uygulamaları ile tanı konan hastalar adına hatıra ormanı kurulacak.

    'Bir Fidan; Yeni bir hayat, Yeni bir umut' sloganı ile hazırlanan projenin protokolü, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ile Bursa Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Resul Özbek arasında imzalandı. Protokol ile KETEM'in açılışından bu güne kanser tarama uygulamaları ile büyük bir kısmı hastalığın erken dönemlerinde tespit edilmiş kişilerin ömür süreleri uzamış hastalar adına fidan dikilecek. Kanser taramalarının bilinirliğinin sağlanması için ortak fidan dikim etkinlikleri düzenlenecek.

    Bursa Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Resul Özbek, müdürlük bünyesindeki kanser şubesinin önemine dikkat çekti. Kanser şubesinin hem korumaya yönelik tarama çalışmaları, hem de eğitim çalışmaları yaptığını belirten Dr. Özbek, şunları söyledi: "Temiz çevreye yönelik olarak yaptığınız çalışmalar takdire şayan. Temiz bir çevrenin sağlanması kanserden korunmada en önemli faktörlerden bir tanesi. Bu proje; bu amaçla süregelen ortak yaptığımız çalışmalara ek orman teşkilatının katkılarıyla yeni güzel bir proje olacak. Bu protokolün her iki kurum adına, yurt sağlığına hayırlı olmasını diliyorum."

    Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ise şunları ifade etti: "Aslında Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğünün faaliyet alanı benzerlik gösteriyor. Çünkü siz halkın sağlıklı olması için gayret ediyorsunuz, çalışıyorsunuz. Biz de fidan dikerek Türkiye'yi, Bursa'yı yeşillendirerek insanlarımızın halkımızın daha sağlıklı bir çevrede yaşaması için çalışıyoruz. Bu protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.