Kanser Hastası Emekli: Benden Olmayan Asansörün, Kapıcının Parasını Alıyorlar

Kanser Hastası Emekli: Benden Olmayan Asansörün, Kapıcının Parasını Alıyorlar

Tekirdağ’da 3 yıldan beri Karadeniz Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarında oturan 58 yaşındaki kanser hastası emekli Rahim Takay, aylık ödediği aidat parasının nereye gittiğini Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) sorduğunu belirterek,...

Tekirdağ’da 3 yıldan beri Karadeniz Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarında oturan 58 yaşındaki kanser hastası emekli Rahim Takay, aylık ödediği aidat parasının nereye gittiğini Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) sorduğunu belirterek, "BİMER’den gelen cevapta; olmayan asansörün bakım parası, olmayan kapıcı parası ve olmayan jeneratörün parasının alındığı ortaya çıktı." dedi.

Karadeniz Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarında, 30 aydır düşük gelir grubu bölümünde oturan 58 yaşındaki kanser hastası emekli Rahim Takay, ödediği 54 lira aidatı BİMER'e yazılı olarak sordu. Takay’a, BİMER’den şu cevap verildi:

“Elektronik posta iletiniz, ilgisi nedeniyle Boğaziçi Yönetim A.Ş'ye gönderilmiş olup, alınan cevap aşağıda tarafınıza iletilmektedir. 'Merkezi sitem doğalgaz faturalarının paylaşımları 5627 sayılı enerji verimliliği kanunu ile ilgili yönetmenlik çerçevesinde yetkilendirilmiş kurumlar tarafından yapılmaktadır. Sitenizin sayaç okuma firması Azel Elektronik firmasıdır. Ayrıca ödemiş olduğunuz aidatlarınız ise aşağıdaki giderlere harcanmaktadır. 1) m2 paylı giderler, ortak alan bahçe blok içi aydınlatma, asansör, sirkülasyon pompası, hidrofor elektrik giderleri, ortak alan temizlik malzeme giderleri, merkezi ısınma sistemi, ortak alan ilaçlama giderleri, su deposu bakım ve temizlik giderleri, şehir içi yol ve nakliye giderleri, ortak alan elektrik malzeme, sıhhi tesisat malzeme, inşaat malzeme kapı malzeme ve altyapı bakım onarım giderleri, büro giderleri, asansör periyodik bakım malzeme giderleri, asansör kontrol ve denetim giderleri, yönetim hizmet giderleri, ortak alan sigorta giderleri, jeneratör yakıt giderleri, kapıcı daireleri giderleri, işveren mali mesuliye, 3 şahıs yangın ve kapıcı dairesi sigorta giderleri, hukuk müşavirliği ve icra takip, personel iş elbisesi giderleri, personeı kıdem tazminat giderleri için aidat zammı gerçekleşmekte ve bu giderler için aidat ödemiş bulunmaktasınız.”

Aldığı cevap karşısında şaşıran Takay, “Bu kalemlerde bizden 54 TL aidat alınıyor. Ama bizim sitemizde asansör yok. Asansör olmadığı için de bizden asansör bakım parası adı altında para alınamaz. Ayrıca bizde su deposu yok ama bizden sirkülasyon pompası, hidrofor elektrik giderleri adı altında da para alınıyormuş. Bizim sitemizde jenaratör ve kapıcı da bulunmuyor. Başbakanlık'tan gelen cevapta bizden jeneratör yakıt giderleri, kapıcı daireleri giderleri adı altında paranın da alındığı görülüyor.” diye konuştu.

TOKİ konutlarında çoğu düşük gelir grubundan olmak üzere 528 daire bulunuyor. Daireler 2+1 ve 1+1 odalardan oluşuyor. Ayrıca, konutların 128’inde ise Roman aileler yaşıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.