Kamuda yüzde 30 tasarruf yapılacak! İşte uygulamanın metodu

Kamuda yüzde 30 tasarruf yapılacak! İşte uygulamanın metodu

Türkiye'de kamu kurumlarında yüzde 30 tasarruf yapılacak. Bahsi geçen tasarrufun metodu belli oldu.

Her fırsatta halka tasarruf çağrısında bulunan üst düzel yetkililerden beklenmedik hareket. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra kamu kurumlarında yüzde 30 tasarruf gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamu binalarında enerji tasarrufu hedefi artırıldı. Bu genelge, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genelgede, kamu kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla bu adımın atıldığı belirtildi. Enerji yöneticisi görevlendirmesi gereken kamu binalarına yönelik olarak belirlenen enerji tasarrufu hedefi, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu uyarınca daha önce yüzde 15 olarak belirlenmişti. Ancak yeni genelge ile bu hedef 2030 yılına kadar asgari yüzde 30'a çıkarıldı.

Ayrıca, enerji tasarrufu hedefine ulaşmak, enerji verimliliğini artırmak ve emisyon azaltımını sağlamak amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan "Kamu Binalarında Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberi"nin Bakanlık resmi internet sitesinde yayımlanacağı belirtildi. Bu genelgede yer alan tasarruf hedefinin kamu kurumları tarafından gerçekleştirilmesi ve uygulanmasının izlenmesi gerektiği, enerji tasarrufu hesaplarının Cumhurbaşkanlığı'na belirli bir usule göre raporlanması gerektiği vurgulandı. Raporlama işlemi de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum