Kamu Personeline Proje Döngüsü Eğitimi

Kamu Personeline Proje Döngüsü Eğitimi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Teknik Destek Projesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına verilecek olan 'Proje Döngüsü ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı' eğitimi Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda başladı. 2 hafta sürecek eğitime...

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Teknik Destek Projesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına verilecek olan 'Proje Döngüsü ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı' eğitimi Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda başladı. 2 hafta sürecek eğitime 6 ilçe kaymakamlığı ile 26 kamu kurum ve kuruluşundan görevlendirilen 84 personelin katıldığı eğitim programında 'Proje Döngüsü ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı' eğitimi verilecek.

Eğitim başlamadan önce açılış konuşması yapan Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, hızla gelişen ve kalkınan bir il olarak öncelikli amaçlarından birinin, gerek istihdam gerekse sosyal alanlarda vatandaşlara yeni imkanlar sunmak olması gerektiğini ifade etti. Oduncu, "Başta kamu kurumları olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşları dahil her kurum yeni projeler, yeni fikirler ve yeni yöntemler geliştirmek mecburiyetindedir. Kurumlar, kendi görev alanlarında daha iyi hizmet sunabilmek için farklı bakış açıları kazandırabilmek ve en önemlisi projelere gelir oluşturabilmek amacıyla kurumlara tahsis edilen ödeneklerin kimi zaman yetersiz kaldığı durumlarda yeni fon kaynakları bulmak zorundadır. Avrupa Birliği fonları gerekse Kalkınma Ajansı, Birleş Milletler ve diğer destek sağlayıcı kurumların sağladığı hibe ve kredilerden azami ölçüde faydalanmamız gerekmektedir.” diye konuştu.

OSMANİYE'NİN PROJE DESTEKLERİNE DİĞER İLLERDEN DAHA ÇOK İHTİYACI VAR

Osmaniye’nin, Başbakanlık Merkezi Finans ve İhale Birimi değerlendirmelerine göre yapılan proje sayısında tüm iller arasında 73. sırada yer aldığını hatırlatan Vali Oduncu, “DOĞAKA desteklerine bakıldığında, ilimizin bölge illerinin gerisinde kaldığı görülmektedir. DOĞAKA’nın her ay yapılan yönetim kurulu toplantılarında, maalesef en az projenin Osmaniye’den geldiğini üzüntüyle görüyorum. Hâlbuki Osmaniye’nin bu desteklere diğer illerden daha fazla ihtiyacı var.” dedi.

Gerek işsizlik gerekse ailevi problemlerin yaşanmaması için Osmaniye’de yeni kaynaklar ve imkânlar oluşturulmasının toplumsal açıdan önemine de değinen Vali Oduncu, ”Yeni imkânlar oluşturmak zorundayız. Bu nedenle Osmaniye’de yaşayan insanlar olarak hepimize görevler düşüyor. Bu sorumlulukları yerine getirmezsek yarın çocuklarımıza nasıl bir ülke bırakacağız. Hepimizin, başını yastığa koyduğunda “Bugün çevremdeki, şehrimdeki insanlar için Osmaniye için ne yaptım?” diye sorması ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmesi lazım. Ancak bu şekilde şehrimizi daha yaşanılır bir şehir haline getirebiliriz. Gerek ulusal gerekse uluslararası birçok fon sağlayıcı kurum ve kuruluşların verdiği destekler, bu yeni imkân ve kaynakların oluşturulmasında önemli bir fırsattır.” diye konuştu.

Osmaniye’nin fon sağlayıcı kurum ve kuruluşların desteklerinden yeteri ölçüde faydalanmadığını belirten Vali Oduncu, “Bu düşünceden hareketle, ilimizde proje anlamında yaşanan eksikliklerin giderilmesi amacıyla valiliğimiz bünyesinde “Proje Destek Ofisi” ilgili kurumlarda ise “Proje Büroları” oluşturuldu. Oluşturulan bu yeni birimlerimizde görevlendirilen personelimize periyodik olarak eğitimler vermeyi planlamaktayız. Verilecek eğitimlerin yanı sıra kurum yöneticilerimizden söz konusu birimleri sıkı takip etmeleri ve proje hazırlama konusunda yönlendirici ve destekleyici olmalarını beklemekteyim. Osmaniye Valiliği olarak, kurumlarımızın yeni kaynaklar oluşturmasında, kamu hizmetlerinin sunumunda belirli ilkelere göre hareket etmelerinde, politika oluşturma kapasitelerinin artırılmasında, orta ve uzun vadeli, somut ve ölçülebilir hizmetler geliştirebilmelerinde önem arz eden “Projelerin” hazırlanması amacıyla düzenlenen eğitimin, ilimizde her alanda yapacağımız çalışmalara yön vermesini temenni ediyorum. Bu eğitim tamamlandıktan sonra, eğitim alan tüm kurumlarımızdan gerek DOĞAKA gerek Avrupa Birliği gerekse diğer destek sağlayıcı kurumlardan kendi kurumlarını ilgilendiren ne tür fonlar olduğunun tespitini isteyeceğiz ve her kurum bununla paralel olarak muhakkak surette proje üretecek.” şeklinde konuştu.

Yapılan projeler reddedildiğinde, proje sahiplerinin küskünlük yaşadığını ve yeniden proje üretmediğini belirten Vali Oduncu, proje sahiplerine projelerinin reddedilme sebepleri konusunda bilgilendirme yapıldığını söyledi. Oduncu, “Proje sahiplerinin projeleri reddedildiğinde, mutlaka bunun sebebini öğrenmeleri ve yeni projelerini bu hataları yapmamaya özen göstererek hazırlamaları lazım.” diye ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.