Kamu İhalelerinde Tasfiye Yasası Çıkarılmalı 

Kamu İhalelerinde Tasfiye Yasası Çıkarılmalı 

Yaptığı başarılı çalışmalar ile inşaat sektöründe kendinden söz ettiren Tekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Tekin, döviz kurundaki hareketliliğin sektörü zor duruma soktuğunu kaydetti.

İnşaat sektöründe birçok kalemin dövize endeksli olduğuna dikkat çeken Tekin, biran evvel özellikle Tasfiye Yasasının çıkarılması gerektiğini aksi halde Kamu İhalesine girecek firmanın bulunamayacağını belirtti.

Tekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Tekin yaptığı açıklamada; ülkemiz birçok alanda olduğu gibi ekonomi alanında da zorlu bir süreçten geçiyor. Hergün artan maliyetler bizide sektör olarak zora soktu. Özellikle doların yukarıya doğru sürekli hareket etmesi demir, çimento başta olmak üzere bütün inşaat kalemlerinde ortalama yüzde 70’e varan bir artışına sebep oldu. Artan maliyetleri dairelere yansıtmakta zorlanıyoruz ve sektör olarak durma noktasına geldik. Bunun yanı sıra devletten aldığımız kamu ihaleleride bizleri zarara uğratır oldu. Birçok müteahhit ya teminatını yaktı yada zararına işi yaparak bu işten kurtulmanın peşinde. Hükümetimizden bu zorlu süreçte bizlerin yanında olmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda çıkarılan Tasfiye Yasasının tekrar gündeme alınarak bir nebze olsun sektörümüze nefes aldırması arzuluyoruz. Aynı zamanda devlet ihalelerini alan yüklenici firmalar için acilen bir kararname çıkarılarak yüzde 40 civarında artış yapılmasını bekliyoruz. Aksi takdirde böyle gidilirse kamu ihalesine girecek firma bulunamayacak. Bizler devletimiz için her fedakarlığı yapmaya hazırız. Aynı şekilde devletimizde bizleri unutmadığını göstererek bu kötü günleri beraber atlatmamıza yardımcı olmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.