Kamer Genç'in Başbakan'a Yönelik Sözleri Genel Kurulu Karıştırdı

Kamer Genç'in Başbakan'a Yönelik Sözleri Genel Kurulu Karıştırdı

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, kürsüde konuştuğu sırada Başbakan Erdoğan ve bazı AK Partili vekillere hareket etti.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, kürsüde konuştuğu sırada Başbakan Erdoğan ve bazı AK Partili vekillere hareket etti. AK Partili vekillerin tepki gösterdiği Genç’e, Başkanvekili Sadık Yakut da, “Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na hakaret etmeye hakkınız yok.” diye uyarıda bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nun dün akşamki birleşiminde söz alan CHP’li Kamer Genç konuşması sırasında Başbakan Erdoğan’a yönelik hakaret içerikli sözler sarf edince genel kurul salonu karıştı. Genç, kendisine laf atan AK Partili Recep Özel’e, “Yahu, senin hala aklın gelişmemiş. Zeka itibarıyla gelişmemişsin.” dedi. Başkanvekili Sadık Yakut da Genç’e müdahale ederek, “Sayın Genç, lütfen. Kürsüden bir sayın milletvekiline hakaret etmeye hakkınız yok.” diye uyardı.
Genç daha sonra konuyu öğrenci evleri konusuna getirdi. Başbakan’ın tavrını eleştiren Genç, “Benim size samimi bir tavsiyem var: Lütfen bu iktidardan bir an önce ayrılın. Bakın, gençlerimizin hayatını kötü ettiniz. Yani, bugün Anadolu'da çocuğunu üniversiteye gönderen ana babalara Tayyip Erdoğan diyor ki: ‘Ya bu çocuklarınız geliyor, ahlaksızlık yapıyor.’ Böyle bir şey olur mu ya? Yani, üniversite genci niye gidip de… Yani 2 genç yana yana gelip de sohbet edemez mi? Bu ille ahlaksızlık mı? Tayyip Bey herkesi kendisi gibi mi biliyor? Böyle bir şey olur mu ya?” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine AK Parti sıralarından Genç’e tepki gösterildi. Genç konuşmasını bitirdikten sonra kürsüden ayrıldı. Bazı vekiller Genç’ten sözünü geri almasını istedi.
Bu sırada AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, “2 tane insan yan yana gelip çiçek sulayamaz mı?” ifadesini kullandı. Bunun üzerine MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Senin evine gönderelim çiçek sulamaya!” ifadesi ile karşılık verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli sataşmadan dolayı söz istedi. Canikli kürsüye çıktığı sırada Türkkan yerinden konuşmayı sürdürdü. AK Parti sıralarına dönen Türkkan, “Çiçekçi, seni yakalarız bir gün çiçek sulamaya, haberin olsun. Sen devamlı suluyormuşsun, gördüm ben.” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır ise, “Seviyeli olun. Ayıp!” diye karşılık verdi. Karşılıklı tartışma bu kez Lütfü Türkkan ile Bülent Turan arasında devam etti.
Başkanvekili Yakut birleşime 5 dakika ara verdi. Yeni oturum başladıktan sonra Canikli tekrar söz aldı. Genç’in sözlerini eleştiren Canikli, “Bu gibi durumlarda, değerli arkadaşlar, şu soruyu sormak lazım. Ahlaktan nasibini almamış herhangi birisi birilerine ahlak dersi verebilir mi? Veremez. Peki, ahlaktan, insanlıktan nasibini almamış herhangi birisi çıkıp birilerini bu konuda eleştirebilir mi? Peki, zihninde zerre kadar beyin olmayan herhangi birisinin konuşmalarını ciddiye almak mümkün mü? Ben kimseye hakaret etmiyorum. Ben genel bir ilkeden bahsediyorum. Arkadaşlarım, eğer bu özellikleri taşımayan birisinin sözlerinden alınıyorlarsa alınmayın. Anlamı yok çünkü, yani değersiz çünkü. Alındığınız zaman değer vermiş gibi algılanırsınız. Halbuki onlar değersizdir, zerre kadar değeri yoktur, havada da değeri yoktur, karada da değeri yoktur. O yüzden rahat olun. Çünkü içinde ne ahlak var ne beyin var ne akıl var ne vicdan var ne izan var.” ifadelerini kullandı.
Canikli’nin sözleri üzerine tekrar kürsüye çıkan Kamer Genç, “Canikli ‘beyinsiz’ diyor. Canikli, gel gidelim beynimizi tartalım. Benim beynim senin beyninden en azından 500 kat fazladır. Şimdi sen benim yanımda cahil kalırsın cahil. Sen şimdi benim yanımda konuşamazsın. Bakın, ben maliye okulu mezunuyum ve senin de üstadınım. Ben biliyorum Canikli Maliyede birtakım görevlerde bulundu, bende bulundum. Ama, Merkez Uzlaşma Komisyonunda ne fırıldaklar döndüğünü biliyorum.” ifadelerini kullandı.
Genç’in sözleri arasında geçen ‘fırıldak’ ifadesine AK Partili vekiller tepki gösterdi. Başkanvekili Sadık Yakut tekrar araya girerek Genç’i temiz bir dille konuşması için uyardı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.