Kamalak: Şam'daki saldırıyı kınıyorum

Kamalak: Şam'daki saldırıyı kınıyorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bugün Şam'da, Suriye'deki temaslarıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

Şam'ın Midan semtinde düzenlenen saldırıyı kınayan Kamalak, ölenlerin yakınlarına ve bütün Suriyeliler'e baş sağlığı diledi.

Kamalak, Suriyelilerin barış ve huzur içerisinde yaşamasını temenni ettiğini vurgulayarak, İslam Dünyası'ndaki gelişmelerin kendilerini üzdüğünü, çünkü öldürenin de ölenin de Müslüman olduğunu ve her iki tarafın kullandığı silahların emperyalistlerin silahları olduğunu belirtti.

"Silah doğrulttuğunuz kişinin kimliğine bakın bir de kullandığınız silahın markasına bakın" diye seslenen Kamalak, Müslümanlar ölürken emperyalistlerin kasalarının dolduğunu kaydetti.

İslam dünyasında 40 yıldan bu yana, bu tarz gelişmelerin yaşanacağını bildiklerini anlatan Kamalak, bu yüzden sürekli "İslam Birliği'ni" ön plana çıkardıklarını söyledi ve Saadet Partisi olarak amaçlarının 60 Müslüman ülkeyi bir araya getirmek olduğunu aktardı.

Kamalak, bir ülkenin içişlerine karışılmaması gerektiğini belirterek, Suriye olsun başka İslam ülkeleri olsun, kendi iç sorunlarını çözecek güçte olduklarını, bu yüzden de Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak Arap gözlemci heyetinin kurulmasını olumlu karşıladıklarını söyledi.

Bir gazetecinin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la yaptığı görüşmeyle ilgili bir soruya Kamalak şu şekilde cevap verdi:

"Devlet Başkanı Esad'la çok faydalı bir görüşme yaptık. Düşüncelerimizi dile getirdik. Bu ülkeyi belli çevrelerin karıştırmak istediğini herkes biliyor. Esad da bunu biliyor. Başkanın reformlar konusunda ciddi olduğunu gördük. Biz de bir ülkenin gelişmesi için muhalefetin gelişmesinden korkmamak gerektiğini söyledik."

Suriye'ye yönelik faaliyet gösteren bazı Libyalı savaşçıların Türkiye'de korunduğuna ilişkin iddialarla ilgili bir soruya karşılık ise Kamalak, "Böyle bir duruma ihtimal vermiyorum. Bununla ilgili elimizde herhangi bir bilgi yok. Bu tarz iddiaların, ülkelerimizin arasını açmak için hazırlanmış bir tuzak olduğunu düşünüyorm. Bunlar aramızı bozmak için uydurulmuş yalan sözlerdir. Bunları iyi araştırmak lazım." dedi.

Özgür Suriye Ordusu'yla ilgili ise Kamalak, bu ordunun nerede olduğunu bilmiyorum, sanırım siz de bilmiyorsunuz dedi.

Hükümetin Suriye politikasını destekleyip desteklemediklerinin sorulması üzerine Kamalak, hükümetle aynı düşünseydik aynı partide yer alırdık cevabını verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.