Kalyon fotovoltaik fabrikasında hedef, üretim kapasitesini 10 bin megavata çıkarmak

Kalyon fotovoltaik fabrikasında hedef, üretim kapasitesini 10 bin megavata çıkarmak

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, çevreye duyarlı yatırımlara devam edeceklerini belirterek, "(Kalyon fotovoltaik fabrikasında) Hedefimiz burada olan 2 bin megavatlık üretim yatırımımızı 10 bin megavata çıkartmak." dedi.

Kalyoncu, Malıköy'de bulunan Kalyon Fotovoltaik (PV) Fabrikası Faz 3 Üretim Tesisi'nin açılışındaki konuşmasında, bu yıl başında fabrikanın üretim kapasitesini 2 bin megavata çıkardıklarını ancak bu miktarın talebi karşılamadığını söyledi.

Fabrikada üretim kapasitesini artırmanın yanında Türkiye'de üretilmeyen bazı ürünleri üretme stratejisini hayata geçireceklerini dile getiren Kalyoncu, "Üretimde yerlilik oranı olan yüzde 85'i daha yukarıya nasıl çekeriz diye çalışmalar yapıyoruz. Gün sonunda AR-GE ve teknik çalışmalarla yüzde 90'lara çıkacağız." ifadesini kullandı.

Kalyoncu, Konya Karapınar'daki güneş santralinin 2022 sonunda yatırımın tamamlanmasıyla toplam 2 bin 600 futbol sahası büyüklüğüne ulaştığını ve toplam 3,5 milyon adet güneş paneli barındırdığını söyledi.

Böylelikle Avrupa'nın en büyük enerji üretim santralinin Türkiye'de kurulduğunu belirten Kalyoncu, şöyle devam etti:

"Biz Kalyon olarak çevreye duyarlı, sürekli ve yeni yatırımlara yelkenlerimizi açtık, büyümeye devam ediyoruz. Bundan sonra güneşte, rüzgarda gelişmeye devam edeceğiz. Yabancı ortaklarımızla daha da büyüyeceğiz. Hedefimiz burada olan 2 bin megavatlık üretim yatırımımızı 10 bin megavata çıkarmak. Abu Dabi'deki ortaklarımızla belli bir prensip kararı aldık. Gün sonunda bunu yapacağız. 10 yıl içinde bunu başaracağız. Ülkemize çok faydalı olacak bir tesis kurduk. Bu tesis ve santralimizle yıllık 500 milyon dolar değerinde ithalat engelleniyordu. Bunun daha da artmasını bekliyoruz. Yerlilik ve kapasite artışlarıyla bu daha da artacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.