Kalp sağlığı eğitimi

Kalp sağlığı eğitimi

Selçuklu Belediyesi, Özel Sezin Kalp Merkezi işbirliği ile belediye personeline yönelik Kalp ve Hastalıkları konulu seminer düzenledi.

 Özel Sezin Kalp Merkezi, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Tarık Torun, Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen seminerde, kalp ve sağlığı hakkında bilgiler verdi. Seminerde kalp hastalıkları teşhis, tanı ve tedavi aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda, Dr. Torun sinevizyon eşliğinde katılımcıları bilgilendirdi. Dr. Torun, kalp rahatsızlıklarına artık çok küçük yaştaki çocuklarda bile rastlanıldığına dikkat çekerek, sağlıklı kalabilmenin spor yapmak, sigara içmemek, yemeklere dikkat etmek, düzenli olarak kontrolden geçmek gibi belli başlı yolları olduğunu anlattı.
Kalp hastalıklarının Aterosklerotik Kalp Hastalıkları, Kalp Kapak Hastalıkları, Kalp Yetmezliği, Ritim Bozuklukları, Konjenital Kalp Hastalıkları, Perikard hastalıkları olarak alt gruplarda incelendiğini söyleyen Torun, “Ülkemizde ve dünyada en çok rastlanan ölüm, kalp krizi ölümleridir. En önemli ölüm nedeni olan kalp krizi (miyokard infarktüsü) Aterosklerotik Kalp hastalıklarındandır. Yani, kalbi besleyen damarlardan birinin tıkanması sonucu ortaya çıkar.” dedi. Kalp kapaklarında birçok nedene bağlı olarak daralma veya yetersizlik olabildiğini ifade eden Torun, ileri yaşlarda görülen kalp kapak hastalıklarının en sık nedeninin çocuk yaşta geçirilen romatizmal hastalıklardan kaynaklandığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.