Kalkışma AB ve ABD’nin işi

Kalkışma AB ve ABD’nin işi

Saadet Partisi Karatay İlçe Divanında konuşan Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Veysel Candan, “Bu darbe girişiminin arkasında kapısında 50 yıldır beklenen, bu hükümetin de beklediği AB var, stratejik ortağımız Amerika var” dedi

Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanlığı Temmuz Ayı Genişletilmiş Divan Toplantısı ilçe binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Veysel Candan, İlçe Başkanı Ali Genç, Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle temsilcileri ve partililer katıldı. Programda konuşan Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Veysel Candan, 15 Temmuz akşamı ülkemizin büyük bir ihanetle karşı karşıya kalındığını belirterek, “Milletin vergileriyle alınan silahlar millete doğrultuldu. Bu büyük bir ihanettir. insanlık tarihini, Osmanlı tarihini incelediğimiz zaman bu tür bir ihanete çok az rastlayabilirsiniz. Bu hareket karşısında halk tepkisini koydu. Cumhurbaşkanı’nın halkı sokağa çağırması çok olumlu etki yaptı. Halk ayağa kalktı. Bu hainlere tepki gösterildi. Tankların karşısına halk siper oldu. Ve ümit ediyoruz ki bu ölen vatandaşlarımız şehit oldu” dedi.

VAKİT BİRLİK ZAMANI

Bu kalkışmanın nereden çıktığının iyi irdelenmesi gerektiğini ifade eden Candan, şöyle konuştu: “BOP denilen, Batı ve emperyal güçler tarafından ortaya atılan, İsrail ve AB’nin desteklediği Ortadoğu’da 22 ülkeyi bölüp 55 ülke yapma projesinin Türkiye ayağıdır. Bu projenin ilk ayağında Irak işgal edildi. İkinci adımda Suriye karıştı. Yemen karıştı. Sudan, Cezayir, Filisitin… Müslüman kanı sel gibi aktı. Bu gelişmeleri biz izliyoruz. Tarihteki ihanetleri de göze alarak bunları hep söyledik. Milletemez büyük bir ihanetle karşı karşıya. Vakit birlik olma zamanı. Bu darbe girişiminin arkasında kapısında 50 yıldır beklenen, bu hükümetin de beklediği AB var. İkinci olarak ısrarla ‘Stratejik ortağımız olamaz’ diye uyardığımız ABD, CIA ve FBI var. Bir gün tarih yazılırsa belgeleriyle tek tek ortaya çıkacak.”

YÖNÜNÜZÜ BATI’DAN ÇEVİRİN

 AK Parti Hükümeti’nin Irak teskeresini onayladığını hatırlatan Candan, konuşmasına şöyle devam etti: “Arkasından bu hükümet Konya dahil olmak üzere hava limanlarımızı, deniz limanlarımızı, ABD askerlerine açtı. Türkiye üzerinden 300 bin Amerikalı Irak’ı işgal etti. Saddam 30 yılda 30 bin adam öldürüyordu. Bunlar 1 milyon 500 bin Iraklı’yı öldürdü, hala huzur gelmedi. Bunların ayaklarının bastığı yerden huzur gelmez. Bunların niyeti Irak halkının insanca yaşaması, demokratikleşme değil. Sebep Iraklılar’ın Müslüman olması. Bizi terörist olarak görüyorlar. Biz o zaman ‘limanları açmayın’ dedik. Bunları söylemenin zamanı değil diyebilirsiniz fakat uyarıyoruz. Batı’dan, AB’den yönünüzü dönün İslam’a sarılın.” Saadet Partisi Karatay ilçe Başkanı Ali Genç de 15 Temmuz’da ciddi bir darbe girişiminden dönüldüğünü belirterek, “Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Allah böyle bir musibeti ülkemize, milletimize bir daha göstermesin. Bu süreçte sağcı, solcu, laik, anti laik, Türk, Kürt, bütün bir millet darbenin karşısında olmuştur. Tek vücut haline gelmiştir. Bütünlüğümüze yapılan bu darbe girişiminin karşısında ayakta durmuştur. İnşallah ülkemizdeki bu birlik havası daha sonra da devam eder” dedi.

DARBELERİN HEP KARIŞISINDA OLDUK

Darbe girişimi başladığı andan itibaren Saadet Partisi olarak sokaklara döküldüklerini ifade eden Genç, şöyle konuştu: “Başta Genel Başkanımız bombaların atıldığı bir vakitte Meclis’e giderek kararlı duruşunu göstermiştir. Milli Görüş olarak hiçbir zaman darbecilerin yanında olmadık. Darbelerden en çok Milli Görüş mağdur oldu. 45 yıllık siyasi hayatımızda hep hakkı haykırdık. Şerre fren olduk. Her zaman hakkın yanında, mazlumun yanda olduk. Bugün de teşkilatlarımızla darbenin karşısında olduğumuzu her platformda gösterdik. Hükümetten bu darbe girişimine karışanları en kısa sürede cezalandırmalarını istiyoruz.” 

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.