Kahramanmaraş'ın Gururu Öğrenci: Hedefimiz Geleceğin Bilim İnsanları Olabilmek

Kahramanmaraş'ın Gururu Öğrenci: Hedefimiz Geleceğin Bilim İnsanları Olabilmek

Kahramankent Lisesi öğrencisi Batuhan Karakuş, TÜBİTAK’tan gümüş madalya kazandı. 19. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları ile 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları İkinci Aşama Sınavları'nda üstün başarı gösteren Batuhan Karakuş,...

Kahramankent Lisesi öğrencisi Batuhan Karakuş, TÜBİTAK’tan gümüş madalya kazandı. 19. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları ile 22. Ulusal Bilim Olimpiyatları İkinci Aşama Sınavları'nda üstün başarı gösteren Batuhan Karakuş, biyoloji alanında araştırma yapmayı sevdiğini söyledi. Öğretmenlerinin desteğiyle başarıyı yakaladığını ifade eden Karakuş, “Henüz birkaç gün önce okuduğum bir haberle ne kadar doğru bir okulda ve ne kadar isabetli bir çalışmanın içinde olduğumu bir kez daha anladım.” dedi. Kahramanmaraş’ın gururu olan Karakuş, Nisan ayında yapılan sınavın birinci aşamasında, Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin öğrenci arasından ilk 54’e girmişti. Sınavın ikinci etabında da ilk 10 öğrenci arasında yer alan Karakuş, biyoloji dalında milli takım seçmelerini kazanarak ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil etmek istiyor.

Önceki yıllarda iki kez Türkiye birinciliği ve uluslararası biyoloji olimpiyatlarında dünya üçüncülüğü elde eden Kahramankent Lisesi öğrencileri, başarı geleneğini bu yılda bozmadı. Özel Kahramankent Lisesi öğrencileri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) Ankara’da düzenlenen yarışmalarda gümüş madalya kazandı. Özel Kahramankent Liselerinde olimpiyat başarısının bir gelenek haline geldiğini söyleyen okul müdürü Ali Kutup, başarılarının öğretmenlerin fedakarlığında saklı olduğunu belirtti. Kutup, “Bu tür başarılar bireysel olarak değerlendirilse de biz çalışmalarımızı takım halinde yürütüyoruz. Elde edilen başarılar da diğer öğrencilerimizin gelişmesine katkı sağlıyor. Ayrıca bu sınavların neticesi ne olursa olsun geleceğin bilim insanlarının bu gençler arasından çıkacağına inancımız tamdır. Boş zamanları çok iyi planlama ve değerlendirme prensibiyle öğrencilerimiz okul derslerini aksatmadan çalışmalarını sürdürmeye çalışmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

Başarılı olmak için özverili çalışmak gerektiğine değinen Kutup, sözlerini şöyle sürdürdü; “Başarı, öğretmenlerimizin fedakarlığında saklıdır. Başarı, öğrencilerimizin kendilerine sunulan bu imkanları en iyi şekilde kullanmasında saklıdır. Başarı, velilerimizin eğitime olan ilgisinde ve eğitime yaptıkları yatırımda saklıdır. Onun için tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve yönetim kurulumuza teşekkür ederim.”

GENETİK ALANINDA HAZIRLANACAĞIZ

Kahramanmaraş’a böyle bir derece getirmekten ötürü mutlu olduğunu kaydeden başarılı öğrenci Batuhan Karakuş, “Biyoloji dalında iki kez dünya üçüncüsü olan Turan Kaya ağabeyimizin de içinde bulunduğu takımla bu kez genetik alanında hazırlanıyoruz. Sadece madalya almak, ek puan almak değil bu zorlu çalışmalardaki hedefimiz olimpiyatın ruhuna uygun bir şekilde geleceğin bilim insanları olabilmek. Bu okuldan mezun olan, içimizden birilerinin henüz ikinci sınıfta bu tür başarılara imza atması bizi daha da heyecanlandırdı. Her ne kadar bizden öncekiler çıtayı çok yükseltmiş olsalar da bizim de hedefimiz arkadan gelenlerin işini zorlaştırmak olacak. Ailemiz, okulumuz, şehrimiz, milletimiz adına çıtayı daha da yukarı çıkarmaya çalışacağız. Bu ufuklara ulaşabileceğimiz konusunda bizi yüreklendiren, rehberlik yapan, destek veren herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.