Kahramanlık hikayesi

Kahramanlık hikayesi

Darbenin milletin feraseti sayesinde önlendiğini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ülkenin felaketin eşiğinden döndüğünü söyledi. Altay, "Sürecin kahramanı milletimizdir. Milletimize teşekkür ediyorum" dedi

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Temmuz gecesi yaşanan, 250'ye yakın kişinin ölümüne, 2 binden fazla kişininse yaralanmasına neden olan darbe girişimi hakkında Merhaba'ya özel açıklamalarda bulundu. Altay, sözlerine darbe karşısında dik duran millete teşekkür ederek başladı. Türkiye'nin felaketin eşiğinden döndüğünü belirten Altay, 15 Temmuz'un unutulmaz bir tarih olduğunu kaydetti.

DARBEYİ MİLLET ÖNLEDİ

Darbe girişiminin amacının ülkeyi geriye götürmek olduğunu ifade eden Altay, "Ümmetin umudu haline gelen Türkiye'yi geriye götüreceklerdi. Darbecilerin hedefi bir vesayet oluşturmaktı. Amaç seçilmişleri devre dışı bırakmaktı. Askeri bir düzen oluşturulacaktı. Darbe girişiminin arkasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün olması durumu daha da karmaşık hale getiriyor. 17-25 Aralık sürecinden sonra paralel yapı hakkında bir soruşturma yapıldı, ciddi tedbirler alındı. Ancak onların bu kadar büyük bir kalkışmaya girişeceği kimsenin aklına gelmedi. Büyük bir kalkışma milletimizin feraseti sayesinde önlendi. Bence en büyük kazanım budur" açıklamasında bulundu.

1-(1).20160805093502.jpg

MİLLETE CESARET VERDİ

"Sürecin kahramanı millettir" diyen Altay, şunları söyledi: "Milletimiz ilk andan itibaren tepkisini verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Sokağa, meydanlara çıkın' çağrısından sonra alanlar dolup taştı. Sivil bir direniş başladı. Farklı siyasi görüşten insanlar kahramanca darbecilere müdahele etti. Kadınlarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız darbecilere karşı yürüdü. Hiç bir zaman geri adım atmadı. Milletimiz ölümüne yürüdü. Bu bir kahramanlık hikayesidir. Sürecin kahramanı milletimizdir. Cumhurbaşkanımızın tutumu da milletimize cesaret verdi."

ÜLKE KAOSA SÜRÜKLENİRDİ

Darbe başarılı olsaydı ülke büyük bir kaosa sürüklenirdi. Vatanın birliğini koruma imkanımız olmazdı. Türkiye muhtemelen Ortadoğu'nun kanlı ülkelerinden biri olurdu. Çokça yargısız infazlar olurdu. Haksız tutuklanmalar yaşanırdı. Türkiye 30-40 yıl geriye giderdi. Ümmet coğrafyasında ciddi bir kırılma olurdu. İslam coğrafyasında demokratik yöntemlerle seçim yapabilen, mazlumlara ensar olan başka bir ülke yok. Türkiye'ye vurulan bir darbe sadece bu ülkeyi etkilemiyor. Büyük bir coğrafyayı etkiliyor. Ülkenin kayıpları büyük olurdu" şeklinde konuştu.

DARBECİYE AĞIR CEZA VERİN

Milletin darbecilerin en ağır cezayı almasını istediğini, askeri alanların şehir dışına çıkarılması noktasında taleplerin olduğunu da ifade eden Altay, "Hükümetin askeri alanların şehrin dışına taşınması noktasında bir çalışması var. Zırhlı birlikler şehir dışına çıkarılacak. Bunu olumlu karşılıyoruz. Hem şehirlerin yeni sosyal alanlar kazanmasını sağlayacak hem de böyle bir tehlike bir daha yaşanmayacak. Artık darbe girişimine yeltenen herkesin en ağır şekilde ceza almasını istiyoruz. Örgüte destek verenler ağır ceza almalı. Darbeye fiilen katılanlar ve destek verenler yargılanmalı" sözlerini kullandı.

CİDDİ TEDBİRLER ALMALIYIZ

Darbe girişiminin farklı görüşten insanları biraraya getirdiğini dile getiren Altay, "Türkiye'de ciddi bir ayrılık vardı. Siyasi söylemler sertti. 15 Temmuz'dan sonra ayrılık son buldu. Halk omuz omuza darbeye karşı yürüdü, alanlara akın etti. Milletimiz vatan savunması yaptı. Darbe girişimi sonucunda millet kenetlendi. Türkiye'nin gösterdiği kahramanlık örnek gösteriliyor. Ankara, İstanbul, Konya ve Diyarbakır'da meydanlar doluyor. Bosna, Makedonya, Filistin'de de bize dua eden bir ümmet var. Süreç hayra vesile oluyor. Bir daha darbenin yaşanmaması için ciddi tedbirler almalıyız" önerisinde bulundu.

img_1884.jpg

HAVAALANI NORMALE DÖNÜYOR

Konya Havaalaanı'nda yaşanan sıkıntılara da değinen Altay, "Havaalanında 100'e yakın iş makinamız var. Bu nedenle hizmetlerimizde aksama yaşanıyor. Araçlar orada olduğu için temizlik hizmetlerini asgari yapabiliyoruz. Asfaltlama çalışmaları durdu. Araçlar hava üssünde hangarların önünde, pistte bekliyor. Araçlar pist yollarını kapattı. Konya 3. Ana Jet Üssü'ne yeni komutan atandı. Komutan göreve başladı. Komuta kademesinde bir sıkıntı vardı. Mevcut komutan görevden alınmıştı. Pazartesi havaalanı normale dönecek. Sivil uçuşlarda rötar olmaz" ifadelerini kullandı. Altay, sözlerine millete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür ederek son verdi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum