'Kadınlara özel ulaşım şart'

'Kadınlara özel ulaşım şart'

Saadet Partisi Selçuklu Geçlik Kolları "Kadınlara özel ulaşım aracı" talebiyle bir imza kampanyası başlattı.

Saadet Partisi Selçuklu Geçlik Kolları "Kadınlara özel ulaşım aracı" talebiyle bir imza kampanyası başlattı. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sefa Akış, “Toplu ulaşım araçlarındaki yoğunluktan bayan kardeşlerimiz olumsuz etkileniyor. Kadınlara özel toplu ulaşım aracı lüks değil zorunluluktur” dedi

Saadet Partisi mensupları "Kadınlara özel ulaşım aracı" talebi ile Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Selçuklu Gençlik Kolları tarafından organize edilen etkinliğe Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı, Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Sefa Akış ve çok sayıda partili katıldı. Parti adına açıklamayı yapan Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Sefa Akış, "Bayanlara özel toplu ulaşım araçları lüks değil bir zorunluluktur" dedi. Konya'nın düz bir ova olmasına rağmen toplu ulaşım noktasında pek çok sorunların yaşandığını belirten Akış, “Konya Büyükşehir Belediyesi, 106 hatta 448 civarında otobüs ve 108 civarında tramvayla şehir içi ulaşıma sağlamaktadır. 2014 yılı itibariyle Konya Büyükşehir Belediyesi'nce açıklanan rakamlara göre tramvayla 25 milyon kişi taşınmıştır. Bu rakamlarda gösteriyor ki Konya'da toplu ulaşım araçlarını kullanan hizmet alan kişi sayısı oldukça fazladır. Fakat toplu ulaşım noktasında ki kalite ve ulaşımdaki zaman kaybı hepimizin ve tüm Konya halkının malumudur” şeklinde konuştu.

2-(2).20150122155751.jpg

OTOBÜS KADINLAR İÇİN ÇİLE HALİNE GELDİ

Özellikle bayanlar ve anneler için tramvay ve otobüse binmenin artık bir çile haline geldiğini ifade eden Akış, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu çile ve eziyet katlanarak devam etmektedir. Günün belirli saatlerinde özellikle de sabah ve akşam işe okula gidiş ve dönüşlerde oluşan yoğunluk çekilmez bir hal almakta ve bundan da en fazla bayan kardeşlerimiz olumsuz etkilenmektedir. Bunun yanında hasta ve yaşlı amcalarımız engelli ve hamile kardeşlerimizin de tramvay ve otobüslerdeki yolculukları adeta bir zulme dönüşmektedir. Şunu belirmek isteriz ki Bayan kardeşlerimizin ,annelerimizin bacılarımızın teyzelerimizin tıklım tıklım tramvaylarda ve otobüslerde yolculuk etmesi bizleri rahatsız etmekte ve bu itiş kakış arasında birçok sıkıntılar yaşadıklarını ifade etmek isteriz. Son zamanlarda toplu ulaşım araçlarında bazı ahlaksız ve psikopat kişiler tarafında bu kalabalık istismar edilerek taciz vakalarının yaşandığını duymakta ve görmekteyiz. Bu tramvayları ve otobüsleri kullananlar annelerimiz bacılarımız kızlarımız ve tüm Konyalı hemşehrilerimiz, yani bizleriz. Bu sıkıntıyı bizler yaşıyor, duyuyor ve görüyoruz.

2-(3).20150122155802.jpg

GELİŞMİŞ ÜLKELERDE UYGULAMALARI VAR

Bayanlara özel toplu ulaşım aracı uygulamasının sazı gelişmiş ülkelerde uygulandığının altını çizen Akış, şöyle konuştu: “Sorunun bayanlara özel seferler ile bir nebze de olsa çözüleceğini düşünmekteyiz. Bu bağlamda Toplu ulaşımdaki bu rezaleti ortadan kaldırmak için görüştüğümüz birçok STK ve siyasi parti temsilcileri bize desteklerini belirtmişlerdir. Bizde bu mihvalde bayanlara has toplu ulaşım sloganıyla yola çıkarak bu günden itibaren pazar gününe kadar imza kampanyası başlatıyor ve tüm Konya halkının desteğini bekliyoruz. Toplu ulaşımdaki kalite ne kadar artarsa ulaşım zamanı ne kadar kısalırsa ve tıka basa dolu tramvay ve ve otobüsler yerine daha rahat bir ulaşım sağlanırsa ve özellikle annelerimiz bacılarımız kardeşlerimiz daha rahat yolculuk yapabilirse halkımız toplu ulaşım araçlarında o kadar çok kullanır ve bu vesileyle araç trafik yoğunluğu da azaltılmış olur.” Akış, kampanya imza stantlarının şehrin çeşitli noktalarında açılacağını sözlerine ekledi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum