Kadınlara özel belediye otobüsü dönemi başladı! 2 ay ücretsiz olacak

Kadınlara özel belediye otobüsü dönemi başladı! 2 ay ücretsiz olacak

Türkiye ve dünyanın bazı ülkelerinde zaman zaman gündeme gelen 'kadınlara özel otobüs' dönemi başladı. Ülke genelinde yaygınlaşması beklenen uygulama ilgi çekti.

Türkiye'de zaman zaman gündeme gelen ve vatandaşın fikir ayrılığına düştüğü uygulama bu ülkede hayata geçirildi. Sadece kadınların binebileceği belediye otobüslerinin sefer yapmasını isteyen bazı vatandaşlar bu talebini sosyal medyada dile getiriyor.

kapak-122515.webp

İLK İKİ AY ÜCRETSİZ KULLANILACAK

Söz konusu uygulama geçtiğimiz günlerde hayata geçirildi. Yeni proje kapsamında kadınlara özel yeni bir halk otobüsü sefere başladı. Hayata geçirilen uygulama kapsamından yapılan törende pembe renkli otobüslerle ilk iki ay kadınların ücretsiz ulaşım sağlanacağı aktarıldı.

pakistandepo2jpg-ugsshr71ju-m3ponxmm25q.jpg

KADINLAR İÇİN ÖZEL HALK OTOBÜSÜ İLGİ ÇEKTİ

Pakistan'ın Karaçi kentinde hayata geçirilen uygulamada otobüslerin sürücüleri de kadın olacak. Milyonlarca kadın böylelikle Karaçi bölgesinde özel otobüsleri iki ay ücretsiz kullanacak. Bölgedeki aşırı nüfus yoğunluğundan dolayı kadınlar seyahat etmekte zorluk çekiyordu. Bahsi geçen bu uygulamanın başka ülkelerde de hayata geçirilmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum