Kadınlar Şiddeti Protesto Etti

Kadınlar Şiddeti Protesto Etti

Muğla'da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla CHP İy Kadın Kolları ve Muğla Kadın Platformu üyeleri, bir basın açıklaması yaparak kadına yönelik şiddeti protesto etti.CHP İl Kadın Kolları Başkanı Belkız...

Muğla'da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla CHP İy Kadın Kolları ve Muğla Kadın Platformu üyeleri, bir basın açıklaması yaparak kadına yönelik şiddeti protesto etti.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Belkız Bozacı, yaptığı açıklamada 2014 Türkiye'sinde kadınların, çocukların ve emekçilerin öldürüldüğünü, kadın cinayetlerinin, kadın intiharlarının, taciz ve tecavüz olaylarının artarak devam ettiğini söyledi. Kadınların hiçbir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında olduğunu savunan Bozacı, "Geçen yıl 237 kadın öldürüldü. Bu yılın ilk 10 ayında bu sayı 255'e yükseldi. Bunlardan 12 kadın, tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti. Sadece ekim ayında, 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 kadın, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti." dedi.

KADIN PLATFORMU'NDAN ZİNCİRLİ EYLEM

Muğla Kadın Platformu üyeleri ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde protesto gösterisi düzenledi. Platform adına Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Dilek Gedik basın açıklaması okudu. Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını ve AK Parti'nin aileyi koruma politikalarının kadın katliamlarına dönüştüğünü ileri sürdü. Gedik, "AKP'nin gerici yasalarından, baskı, sürgün ve yıldırma politikalarından korkmuyoruz. Gerici yasalara, bize dayatılan talimatlarına boyun eğmeyeceğiz. Bugün susmak, suça ortak olmak demektir. Bugün susmak, yarın çocuklarımızın yüzüne bakamamak demektir. Bu ülkede 10 yaşındaki çocukların ortaöğretimde başları kapatılırken, 12 yaşında çocuklar gelin olurken, 16 yaşında tecavüze uğrarken ve mahkemelerde haksız tahrik indirimi yapılırken biz sesimizi çıkarmayacak mıyız?" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kadınlarla erkeklerin eşit olması fıtrata terstir." yönündeki açılmasıyla toplumsal alanda kadınları bir kez daha soyutlandığını söyleyen Gedik, "Biz diyoruz ki fıtrata ters olan kadın erkek eşitliği değil, AKP zihniyetidir. Ortada bu kadar çok sorun varken iktidarın bir kadın bakanlığı bile yok. Biz kadını aileden bağımsız ele alabilen, adında kadın olan, kadın için ve kadın erkek eşitliğini güçlendirmek konusunda politika üretmekle görevli olan bir bakanlığımız olsun istiyoruz. Toplumda kadınlardan gelen taleplerin devlet politikasına dönüşmesini sağlayacak resmi mekanizmalar oluşmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından platform üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kapısını zincirleyerek kilit vurdu. Daha sonra ellerindeki kırmızı kartları binaya doğru fırlattılar. Ardından da Sınırsızlık Meydanı'na giderek eyleme devam ettiler. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.