Kadınhanı'ndan Somali'ye yardım

Kadınhanı'ndan Somali'ye yardım

Payende Topçuoğlu kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, anlamlı bir etkinliğe imza atarak, büyük beğeni topladı. Okul girişine konulan sadaka kutusuna atılan paralar ile Somali'de hafızlık yapılan öğrencilerin ihtiyaçları karşılanacak

Proje ile ilgili bilgiler veren Payende Topçuoğlu kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Sünbül, “Bakanlığımız, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Önder İmam-Hatipliler Derneği ve Deniz Feneri ortaklığında yürütülen ´iyilik okulu projeleri´ kapsamında, okulumuz Kadınhanı Payende Topçuoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla Afrika ülkesi Somali’de,  hafızlık yapan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “payende, yetimler gülüyor senin sayende” sloganıyla bir proje başlattık” dedi.

İYİLİK KADINHANI'NA YAYILDI

Okulumuzun girişine bir sadaka kutusu koyduk” diyen Sünbül, öğrencilerinin kendi harçlıklarından biriktirdikleri paraları sadaka kutusuna attığını söyledi. Bu projeye katkıda bulunan öğrencileri ile iftihar ettiğini kaydeden Sünbül, bu projelerini “İyilik Kadınhanı'na yayılıyor” adı altında ilçeye yaydıklarını, Kadınhanı Kaymakamlığını, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü, Kadınhanı Belediye Başkanlığını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfını, bazı sivil toplum örgütlerini, İlçe Müftülüğünü, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığını ve esnaflarını ziyaret ettiklerini dile getirdi. Yapılan ziyaretlerle proje hakkında bilgilendirme yaptıklarını ifade eden Sünbül, şunları kaydetti: “Bu proje kapsamında toplanan miktarı Mart ayı içerisinde, Deniz Feneri Derneği ve Önder aracılığı ile Afrika ülkesi Somali'de ihtiyaç sahibi hafızlık eğitimi alan yetim öğrencilere göndereceğiz. Bu projeyi yürüten 9/A sınıfı öğrencileri; Rümeysa Turhan, Arife Harmankaya ve Zeynep Arabacı, danışman öğretmen Pakize Selek ve nezlerinde tüm okula teşekkür ederim.”

MUHARREM DURSUN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.