Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Kadınlar Eylem Yaptı

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Kadınlar Eylem Yaptı

Samsun'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde bir araya gelen kadınlar “Artık yeter. Kadınlar ölmesin” şeklinde slogan attı.Samsun'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde...

Samsun'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde bir araya gelen kadınlar “Artık yeter. Kadınlar ölmesin” şeklinde slogan attı.

Samsun'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde İstiklal Caddesi'nde biraraya gelen kadınlar, basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Ferda Mete, cinsiyete dayalı ayrımcılık ve kadına yönelik şiddetle mücadalenin bir devlet politikası haline getirilmemiş olmasını eleştirerek, “Türkiye'de, 2014'ün ilk 10 ayında 235 kadın, erkekler tarafından öldürülmüş, 88 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edilmiş, 499 kadına şiddet uygulanmış, 120 kadın iş cinayetlerinde hayatını kaybetti, 75 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulunulmuştur” dedi.

Kadın erkek eşitliği sağlanmadan şiddetin önüne geçilemeyeceğini ifade eden Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Ferda Mete, "Türkiye genelinde ve Samsun'da yapılan araştırmalar göstermiştir ki şiddet mağduru kadınların çok azı yardım almak için resmi kurumlara başvurmaktadır. Kadına karşı şiddet konusunda bir takım yasal düzenlemeler yapılmış olsa da, Samsun'da kadına yönelik şiddet devam etmektedir. İlimizde Avukat bir kadın dahi yakın tarihte polis şiddetine maruz kalmıştır." diye konuştu.

“Artık yeter. Kadınlar ölmesin” şeklinde slogan atan kadınlar basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.