'Kadına Şiddete Göz Yumulmasın'

'Kadına Şiddete Göz Yumulmasın'

Uluslararası Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Hamburg'da 'Gewalt kommt nicht in die Tüte' adlı kampanya başlatıldı. Bu sene altıncısı düzenlenen kampanya, Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Çalışma Grubu ve fırıncıların...

Uluslararası Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Hamburg'da 'Gewalt kommt nicht in die Tüte' adlı kampanya başlatıldı.

Bu sene altıncısı düzenlenen kampanya, Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Çalışma Grubu ve fırıncıların işbirliği ile düzenlendi. Üzerinde 'Gewalt kommt nicht in die Tüte' baskılı 40 bin ekmek torbaları kampanya boyunca kentin her yerinde dağıtımı yapılacak. Torbaların arka kısmında ise şiddete maruz kalan insanlar için danışma telefonu numaraları ve hatları yer alıyor. Kampanya Nordkirche Piskoposu Kirsten Fehrs ve Hamburg Adalet Bakanı Jana Schiedek tarafından doldurulmuş torbaların yoldan geçenlere dağıtılmasıyla başladı.

Kadına şiddetin genelde kapalı kapılar arkasında gerçekleştiğini dikkat çeken Schiedek, "Şiddete göz yumulmamalıdır." dedi. Kampanya ile Hamburgluların konu hakkındaki duyarlılıklarının devam etmesini hedeflediklerini söyleyen bakan, aynı zamanda şiddet mağdurlarının profesyonel yardım almasını kolaylaştırmak istediklerini dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.