Kadın vekil artsın

Kadın vekil artsın

Şefkat-Dere sığınan mağdur kadınlar, kadın erkek eşitliğinin sağlanması için TBMMdeki erkek ve kadın milletvekili sayısının eşit olması gerektiğini söyledi

Türkiye’de kadına şiddet olayları her geçen gün artıyor. Son olarak geçtiğimiz gün Çorlu’da Ünzile Çalışkan isimli kadın eski kocası tarafından öldürüldü. Şefkat-Der de yine kadınların şiddet görmesine dur demek için kampanyalar düzenliyor. Kültür Park’ta toplanan Şefkat-Der üyesi mağdur kadınlar şiddeti ve direnişi temsil ettiği belirtilen mor eşarpları ile halka siyasette kadın erkek eşitliğine yönelik kampanyanın broşürlerini dağıttı. Şefkat-Der Başkan Yardımcısı Ayfer Erel, “Partiler milletvekili seçiminde kadınları seçebilecek şekilde, yarı yarıya belirlenmezse kendi partime de oy yok” kampanyasını Facebook gibi iletişim ağlarında duyurduktan sonra büyük ilgi gördüğünü ve kampanyanın ileriki günlerde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere diğer şehirlerde de tanıtımının devam edeceğini söyledi. Kampanya’yı Şefkat-Der kadın sığınma evinin şiddet mağduru kadınlarının başlattığını belirten Erel, “Daha önceki dönemlerde de milletvekili seçimlerinde TBMM’nin yarısının kadınlardan oluşması için kampanyalar başlatmıştık. Ancak mecliste milletvekilleri arasında kadın oranı yüzde 10’u geçmemiştir. Bizde şimdi şiddet mağduru kadınlar olarak bir adım daha öne çıkarak, meclisin yarısının kadınlardan oluşmasını sağlamaya katkıda bulunmak amacı ile bu kampanyamızı başlatıyoruz” dedi. Çağrılarının başta şiddet mağduru kadınlar olmak üzere tüm kadınlar üzerinde büyük etki oluşturacağını vurgulayan Erel, “Eğer partiler milletvekilliği seçimlerinde kadın erkek eşitliği oluşturmazsa oy vermeyeceğiz” dedi.
Türkiye’nin kadın cinayetlerinin, aile içi şiddet ve kadına karşı şiddet olaylarının kamu düzenini tehdit sıralamasında 1. sırada yer aldığının altını çizen Erel, “Kadına şiddet olayları sürekli artarak artık büyük bir terör haline gelmiştir” diye konuştu. Erel, yasama organı olan mecliste yeteri kadar kadın milletvekili olursa birçok sorunun daha kolay çözümleneceğini belirterek, herkesin desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.