Kadın işçiler, seminerle bilgilendirildi

Kadın işçiler, seminerle bilgilendirildi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) tarafından Konyada " Kadın Çalışanlarına ...

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) tarafından Konya’da " Kadın Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve İş Stresi" konulu seminer verildi.
TES-İş Sendikası salonunda gerçekleştirilen seminere Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri İsa Gök, Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Necati Kökat ve konfederasyona bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları ile 50 kadın işçi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan Türk-İş 2. bölge Temsilcisi Necati Kökat, “Bayanlara yönelik Konya’da yapılan bu seminerin çok yararlı olacağı kanısındayım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri İsa Gök ise, “Türk-İş olarak kadın işçilerimize yönelik eğitim seminerlerimizin bugüne kadar 12’ncisi gerçekleştirdik. Bundan sonra da Konya, İstanbul ve Adana’da yapacağımız seminerler bu eğitim projemizi tamamlayacağız. Seminerlerimize yoğun ilginin olması bizleri mutlu etmiştir” dedi
Protokol konuşmalarının ardından Seminerde, daha sonra Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naci Yıldız tarafından, kadın işçilere iş sağlığı ve güvenliği, bu alandaki mevzuat, mevzuatın kadın çalışanlara sağladığı olanaklar, çalışma sırasında kullanılacak koruyucu malzemelere ilişkin bilgi verdi.
Türk-İş Eğitim uzmanı Özcan Karabulut ise iş sağlığı ve güvenliği alanında temel mevzuat, iş sağlığında ilgili taraflar, yetki ve sorumluluklar, iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarından sendikaların rolü konularında katılımcılara bilgi aktardı.
Seminer sonunda sendikala başkanları ve diğer protokol üyeleri katılımcılara belgelerini takdim ettiler.
MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.