Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Kabus Bitti

Kabus Bitti

40 yıldır Konyaspor sevdalısıyım, bu sezona benzer iniş çıkış, duygu yüklü ve dramatik sezon çok fazla hatırlamıyorum. Sakaryaspor’a averajla kaybedilen şampiyonluk, Diyarbakır faciası, Play Of finalinde kaçan şampiyonluklar, 2008-2009 da averajla düşmek dramatik sezonlardı. Bu sezonda böyle dramatik geçti.

Futbola dair hiçbir bilgisi olmadığı halde biliyormuş gibi davranan Fatih Özgökçen’in kurduğu kadro, burada Konyaspor’u sırtında taşıyan sayın bakanın göreve devam etmemesi farklı siyasi hedefte ilerlemesi Fatih Özgökçen konusunda ‘’Takke düştü, kel göründü’’ durumu oluşturdu. Fatih Özgökçen’in yaptıkları ve yapmadıkları Konyaspor’a çok büyük zarar verdi.

Sonuç olarak Fatih Özgökçen fazla devam edemedi ve görevi Ömer Korkmaz devraldı.

Ömer Korkmaz deyim yerindeyse ateşten gömlek giydi, ligin dibinde 20milyon Euro borçlu bir takıma talip oldu.

Ömer Korkmaz bu işe çok hevesliydi zaten çok risk aldı hatalar yapmasına rağmen bir şekilde Konyaspor ligde kalmayı başardı.

Bu sezon Fatih Özgökçen ile çok hata yaptık, Ömer Korkmaz döneminde de hatalar devam etti. Hakan Keleş ile devam etmek hataydı, devre arası transferlerden çok fazla verim alamadık, Ömeroviç’in pısırık futboluna müdahale edemedik, sezon başından beri yapılan hataların ortaklarından olan Ali Çamdalı ile son düzlükte Fenerbahçe beraberliği Konyaspor için kıvılcım oldu ve bir şekilde ligde kaldık.

Sambou transferi fiyasko, Niangbo olmadı, Boateng güçsüz devre arası gelenlerden azıcık Ethemi ve Ndao faydalı oldu. Kaleci Slowik iyi maçlar çıkardı. Hadebe ve Damyanoviç vasatı aşamadı.

Bugün Konyaspor için tablo çok karanlık, Ömer Korkmaz ve ekibi 300 milyon TL civarı kaynak oluşturdu, bu kaynak yöneticilere borç. Geçmişten gelen borçlar devam ediyor. Transfer yasağı var.

Bu at bu arabayı çekmez.

Bu paradoxu yaşamaktan bıkmadık, geçmişten ders almayı beceremedik.

Kulübün elindeki arazi için çok şey söylenebilir ama susuyoruz, elde para edecek tek bir futbolcu bile yok. Para yok, borç çok. Önümüzde son derece vahim bir tablo var.

Birincisi bu sezon en az iki üç tane sezon sonu para edecek kulübe transfer getirisi getirecek oyuncu bulmak lazım. Bizde hep siyasiler para bulsun, yöneticiler har vurup harman savursun her sene zarar her sene zarar.

500 bin Euroya futbolcu bulayım, 5 milyon Euroya satayım hedefi yok. Öyle bir akılda yok zaten.

Aklı olanlarda kenarda bekliyor.

Konyaspor bu ligde altyapıya en fazla yatırım yapan kulüp ve 10 senedir takımda oynayan tek bir oyuncu çıkaramadılar. Bu sezon mutlaka altyapıya neşter vurmak lazım. Karabağ Gençlerbirliğinde Ali Niyazi hoca kadar olamadılar. Mehmet Yıldırım ve Ömer Ali Şahiner Karabağ Gençlerbirliğinden çıkma. Son 15 yılda Konyaspor altyapısından çıkan tek oyuncu Abdülkerim Bardakçı. Aynaya iyi bakmak lazım… Bu arada Abdülkerim’e Galatasaray müsabakasında yapılanları çok yadırgadım.

Galatasaray müsabakasında sahaya kağıt atan aklı ve bu konuya müdahale etmeyen taraftar sorumlusu yönetici gelecek cezayı bir zahmet cebinden ödeyip istifa etsin. Öyle bir şey yapılır da 80. dakika maç 0-0 filan olur öyle yapılır o ne saçmalıktı öyle…

2024-2025 sezonunda Ömer Korkmaz’ı çetin bir sınav bekliyor. Yeni sezon Konyaspor için bu sezondan daha zor geçecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR