Jinekomasti Neden Olur

Jinekomasti Neden Olur

Jinekomasti Neden Olur

Jinekomasti sorunu erkeklerin dış görünüşünü en fazla bozan etmenlerin başında geliyor. Kısaca tanımlama gerekirse , erkek meme dokusunun belirli bir nedenden ötürü aşırı büyümesi anlamına gelir. Erkek memesinde büyüme olan jinekomasti durumunda glandüler doku, yağ dokusu ve meme derisi farklı oranlarda büyüme gösterir. Bu durumun oluşmasının nedenleri ise birbirinden ayrılır.

Jinekomasti Nedenleri

Jinekomasti oluşmasında belirli bir neden yoktur aksine birbirinden farklı pek çok nedenden ötürü erkeklerde meme büyümesi durumu yaşanabilir. Bunlardan bazıları;

 

-Hormon bozuklukları

-Testesteron azlığı

-Testesteron azlığına bağlı olarak oluşan bazı sendromlar

-Testis tümörleri

-Böbrek üstü bezi tümörleri

-Tiroid bezinde görülen hastalıklar

-Akciğer veya karaciğerde yaşanabilecek sağlık sorunları

-Bazı ilaçların uzun süre kullanımı

-Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı

-Aşırı kilo alımı

 

Bu nedenler jinekomasti sorunun yaşanmasındaki başlıca sebepler arasında yer alıyor. Ancak jinekomasti şüphesini doğrulanması için öncelikle bir endokrinoloji uzmanına başvurulması gerekiyor. Ardından gelişecek duruma göre estetik cerrah yardımına başvurularak hakkında detaylı bilgiler alınabilir.

 

Jinekomasti ise aşırı büyüyen meme yapısının durumuna göre 3 farklı tip olarak sınıflandırılıyor.

 

1-Glandüler Tip: Yukarıda saydığımız nedenlerin birçoğu glandüler tip jinekomasti nedeni olabilir. Glandüler tip jinekomasti de sert meme dokusu ağırlıkta olduğu için cerrahi olarak çıkartılması gerekir.

 

2-Karışık Tip: Glandüler doku ve yağ dokusu fazlalığı söz konusu olduğunda karışık tip jinekomasti söz konusu olur. Estetik cerrah müdahalesi ya da kombini ile tedavi edilir.

 

3-Yağlı Tip: Yağ dokusunun ağırlıklı olması durumunda yağlı tip jinekomasti ile karşılaşılır. Sadece liposuction ile tedavi edilebilir.

Jinekomasti sorununu için jinekomasti ameliyatı olmaktan kaçınıyor veya bir doktor ya da ile konuşmak için vakit bulamıyorsanız. Jinekomastinin gizlenmesine yardımcı olan düzleştirici jinekomasti atletlerini tercih edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.