Japonya seyahatinde Davutoğlu'nun duygulu anları

Japonya seyahatinde Davutoğlu'nun duygulu anları

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Japonya seyahatinde farklı duygular yaşadı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Nükleer Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi'nin (NPDI) 8. Bakanlar Toplantısı için geldiği Japonya ziyaretinin ilk ayağında, Osmanlı Fırkateyni Ertuğrul'un battığı Kuşimoto kentinde temaslarda bulundu.

FIRKATEYNİN BATTIĞI YERE UZUN UZUN BAKTI

Davutoğlu, 1890 yılında meydana gelen Ertuğrul Fırkateyni Faciası'nda yaşamını yitiren denizcilere ait Türk Şehitliği, şehitliğin bakımını yapan ilkokul ve Türk Müzesi'ni ziyaret etti.

Davutoğlu, bu ziyareti sırasında duygulu anlar yaşadı.

DENİZCİLERİMİZ ŞEHİT OLMUŞTU

Bakan Davutoğlu, Ertuğrul Şehitliği'ndeki anma töreninde yaptığı konuşmada, iki köklü kültürün birbirini daha iyi tanıması amacıyla Japonya'ya gelen ve şehit olan denizcilerin ruhlarını anmak için biraraya geldiklerini söyledi.

Sultan 2. Abdülhamid'in talimatıyla 11 aylık uzun bir yolculuğun ardından 1890'da Japonya'ya gelen Ertuğrul Fırkateyni, 15 Eylül 1890'da bir fırtınaya yakalanarak kaza yapmıştı.

"ANIT TÜRKİYE'YE ANLAMLI BİR HEDİYE"

Kuşimoto halkının kazazedeleri kurtarmak için büyük çaba harcadığını vurgulayan Davutoğlu, bölge halkının kısıtlı imkanlarını kazazedelerle paylaştığını anlattı.

Ertuğrul Deniz Şehitleri Anıtı'nın, Japon halkının Türkiye'ye anlamlı bir hediyesi olduğunu ifade eden Davutoğlu, Ertuğrul Fırkateyni kazasının Japon halkının Türk askerlere sahip çıktığı tek olay olmadığını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.