Jamar Üniversite’de

Jamar Üniversite’de

Transferde hareketli saatler yaşayan Üniversitespor yönetimi 23 yaşındaki Amerikalı Jamar Butler ile her konuda anlaşma sağladı. Çetinkaya, Blutter ile takımın hücum yönünün güçlendiğini söyledi

Guard arayışlarını sürdüren Üniversitespor, 23 yaşındaki Amerikalı Jamar Butler ile anlaştı. Amerikalı oyuncu bugünden itibaren takımla beraber çalışmalara başlayacak. 2007-2008 sezonunda NCAA takımlarından Ohio State’de oynayan 23 yaşında ve 1,85 boyundaki oyuncu özellikle hızlı ve son topları iyi kullanan yapısı ile daha önce bir defa MVP seçildi. Bu sezonda oynadığı maçlarda 17,8 sayı ortalaması ve maç başına 6 asistle başarılı bir performans sergileyen Butler, bugünden itibaren takımlar beraber çalışmalara başlayacak.Butler’ın gelmesi ile özellikle hücumda daha da güçlendiklerini belirten Genel Menajerimiz Yrd. Doç. Dr. Murat Çetinkaya; “Son iki transferimizle beraber takımımızın daha iyi bir hale geldiğini düşünüyorum. Pivot ve guard mevkilerine yapmış olduğumuz takviyelerle yaşadığımız son dakika handikaplarını aşacağımız kanaatindeyim. Yeni transferimiz Mutlu Demir’inde ilk oynadığı maçta göstermiş olduğu performans bizi son derece memnum etti. Umarım Butler de takıma en kısa zamanda adapte olarak ligdeki hedeflerimize ulaşmamızda bize katkı sağlar” dedi.
BEKO Basketbol Ligi’nde 13.haftada evinde Aliağa Petkim’i konuk eden temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, son anları nefesleri kesen maçta rakibini 83-82 mağlup ederek ligdeki 5.galibiyetini almayı başardı. Daha önce evinde Banvit, Erdemir ve CASA Ted Kolejliler takımlarını son saniyede bulduğu basketlerle deviren temsilcimiz bu sezon tek deplasman galibiyetini Antalya Kepez’e karşı 82-79’luk skorla almıştı.
Geride kalan 13 haftada 8 kez sahadan mağlubiyetle ayrılan sarı-maviler kaybettiği maçlarda bile son ana kadar mücadele etme başarısını gösterdi. Hafta sonu eski çalıştırıcısı Mete Babaoğlu’nun takımı Aliağa Petkim’i mağlup eden temsilcimizde yeni transfer Mutlu Demir, takımına 8 sayı kazandırırken, gelecek haftalar için umut verici bir görüntü ortaya koydu. Sarı-mavililerde en skorer oyuncu da 26 sayı atan Ekene Ibekwe oldu.
Aliağa’yı yenerek 4 hafta aradan sonra kazanmanın mutluluğunu yaşayan sarı-mavililer, Türk Telekom karşılaşmasını düşünmeye başladı. 14.haftada rakibine konuk olacak temsilcimiz zorlu maçın hazırlıklarına başladı. Hafta sonu ligde şampiyonluk hedefleyen ancak bu sezon sıkıntılı anlar yaşayan Türk Telekom ile zorlu bir mücadeleye çıkacak Üniversitespor, 15.haftada evinde konuk edeceği Darüşşafaka karşılaşmasıyla ilk yarıya nokta koyacak. Puan durumunda 13.hafta itibariyle 18 puanla 13.sırada bulunan sarı-mavililer, Telekom ve Darüşşafaka maçlarını kazanması halinde devre arasına moralli girecek.
Aliağa’yı seyircisinin de desteğiyle mağlup eden Üniversitespor camiasında yönetim ve teknik heyet ve oyuncular bu karşılaşmaları kazanmaktan başka bir şey düşünmüyor. Üst üste zorlu maçlar oynadıktan sonra Aliağa galibiyetiyle büyük moral bulan oyuncuların, Darüşşafaka ve Telekom maçlarını kazanma sözü verdikleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum