İzol: “havalimanının Mersin Sınırlarında Olması Psikolojik Bir Üstünlüktür”

İzol: “havalimanının Mersin Sınırlarında Olması Psikolojik Bir Üstünlüktür”
Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Mehmet İzol, Çukurova Bölgesel Havalimanı için 16 Mayıs’ta yeniden ihaleye çıkılacak olmasının Mersin’i heyecanlandırdığını belirterek, “Havalimanını...

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Mehmet İzol, Çukurova Bölgesel Havalimanı için 16 Mayıs’ta yeniden ihaleye çıkılacak olmasının Mersin’i heyecanlandırdığını belirterek, “Havalimanının Mersin sınırları içerisinde olması psikolojik bir üstünlüktür. Havalimanı bölgenin Avrupa ve Ortadoğu’ya açılan kapısı olacaktır” dedi.

Mersin GİAD Başkanı İzol, yazılı bir açıklama yaparak, Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili son durumu değerlendirdi. Daha önce çeşitli sorunlar nedeniyle yapımı tamamlanamayan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 16 Mayıs 2016 tarihinde yeniden ihaleye çıkacak olmasının kenti heyecanlandırdığını vurgulayan İzol, “Biz Mersin GİAD olarak olaya sadece bir havalimanı olarak bakmıyoruz. Yapılacak olan havalimanının tamamlanması ile birlikte kentimizin birçok açıdan önünün açılacağı düşüncesindeyiz. Turizm sektöründen tarıma kadar birçok alana katkı sağlayacak bu havalimanı ile Mersin’de 7 bin 500 kişiye istihdam da sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.

“HAVALİMANI BÖLGENİN AVRUPA VE ORTADOĞU’YA AÇILAN KAPISI OLACAK”

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın geniş kapsamlı bir proje olduğunun altını çizen İzol, oldukça verimli toprakları olan Mersin’de yetişen ürünlerin bu havalimanı sayesinde, dalından kesildikten yaklaşık 3-4 saat sonra Avrupa’da ya da Ortadoğu’da sofralara konulabileceğini kaydetti. Böylece ürün kalitesinin de artacağına işaret eden İzol, şöyle devam etti: “Böylece Mersinli, Adanalı çiftçi daha çok kazanabilecek. Çukurova Bölgesel Havalimanı bölgenin Avrupa ve Ortadoğu’ya açılan kapısı olacaktır. Ayrıca bölgesel anlamda lojistik sektörüne çok büyük katkısı olacaktır. Bu anlamda da önemi büyüktür.”

“HAVALİMANININ MERSİN’DE OLMASI PSİKOLOJİK BİR ÜSTÜNLÜK”

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın Mersin il sınırları içerisinde olmasının psikolojik bir üstünlük olduğunu da dile getiren İzol, şunları kaydetti: “Havalimanının yeri belirlenirken zaman zaman tartışmalar yaşandı. Yerinin turizm açısından yanlış olduğu ifade edildi. Fakat bu havalimanı sonrasında, yapımına başlanılamayan Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi de hayata geçirilebilir. Ayrıca havalimanının Mersin’de olmasından kaynaklı olarak, kentimizin tanıtımı yapılırken turizm sektörü de bu durumu iyi kullanabilir. Bizler Mersin’i bir bütün olarak görüyoruz. Turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle, limanıyla, serbest bölgesi ile bir bütün. Mersin’i sektörlere bölmeden, hep birlikte bir mücadele vermek zorundayız. Bugün Mersin GİAD’ın birçok sektörden üyesi var. Bu üyelerimiz yaptıkları sektör toplantılarında sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırıyor, yönetim kurulumuza sunuyorlar. Bizler de sektörlerin isteklerini biliyor ve hiçbir sektörü diğerinden ayırmadan hareket ediyoruz.”

Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili sürecin hızlanmasında Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın payının oldukça önemli olduğuna da vurgu yapan İzol, Elvan’a teşekkür etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.