İzmit Belediyesi Okullara Desteğini Sürdürüyor

İzmit Belediyesi Okullara Desteğini Sürdürüyor

İzmit Belediyesi’nin okullara destek çalışmaları devam ediyor.İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği okullara destek çalışmaları Cahit Elginkan Anadolu Lisesine yaptırılan kütüp...

İzmit Belediyesi’nin okullara destek çalışmaları devam ediyor.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği okullara destek çalışmaları Cahit Elginkan Anadolu Lisesine yaptırılan kütüphaneyle devam etti. İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan kütüphane, törenle açıldı.

Öğrencilerle birlikte kütüphanenin açılış kurdelasını kesen Başkan Doğan, İzmit Belediyesi’nin eğitim gönüllüsü bir belediye olduğunu belirterek, “Asli görevimiz olmamasına rağmen eğitime desteği çok önemsiyoruz ve bunu vicdani bir görev kabul ediyoruz. Biz eğer çağdaş uygarlıklar yarışında iddialı olacaksak bunu eğitimli nüfuslarla, eğitimli toplumlarla yapacağız. Bunun bilincinde olan bir belediye olarak okullarımızın fiziki yapılarına elimizden geldiği kadar katkı sağlıyoruz. Onlarca okulumuza çok amaçlı salonlar, öğretmenler odası, veli bekleme odaları, satranç sınıfları, Atatürk büstü yapıp kitap kampanyaları ile okumayı teşvik ettik. Biz fiziki olarak mekânlarımızı ne kadar güzel hale getirirsek getirelim, o mekânları güzelleştirecek, oraya ruh katacak sizlersiniz. Siz okul olarak bu mekâna ruhunuzu katarak, çok özel bir alana dönüştürmüşsünüz” dedi.

Konuşmasında toplumumuzda okuma alışkanlığının yetersiz olduğuna da değinen Doğan, “Bir gerçek ki biz az okuyan bir toplumuz. Dinimizin birinci emri de ‘oku’ olmuştur. Fakat biz bu konuda yeterli değiliz. Daha güçlü bir birey ve millet olabilmek adına çok okumalıyız, okumaya teşvik etmeliyiz Biz İzmit Belediyesi olarak toplumumuza okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Sokak Kütüphaneleri, hastanelerde hasta bekleme odalarında kütüphane, annem babam okuyor, öğretmen okursa herkes okur projelerimizle okumaya destek oluyoruz. Fakat toplum olarak okuma alışkanlığımızın arttırılması için sadece belediyelerin çalışmaları yetmez, diğer kurumları ve bireylerinde aynı istek ve özveriyle çalışması katkı sağlaması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından yeni yapılan kütüphaneyi inceleyen Başkan Doğan İzmit Belediyesi tarafından hediye edilen kitapları da kütüphane raflarına yerleştirdi.

Kütüphaneye kitap desteğinde bulunan öğrencilere sertifikalarını veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik etti.

Okullarına yapmış olduğu katkılardan dolayı Başkan Doğan’a teşekkür eden Cahit Elginkan Anadolu Lisesine müdür yardımcısı Mehmet Avcı da, kendisine teşekkür plaketi taktim etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.