İzmirliler Konya'ya taşınıyor! Gerekçesi şaşırttı

İzmirliler Konya'ya taşınıyor! Gerekçesi şaşırttı

Konya, farklı şehirlerden göç almaya devam ediyor. Hayvancılık yapmak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden gelenler kadar, İzmir gibi denize olan bir şehri bırakıp Konya'ya gelenler de var.

Türkiye'nin en büyük yüz ölçümüne sahip Konya'nın nüfusu her geçen gün artıyor. Farklı ülkelerden bile Konya'ya gelenler oluyor. Suriye'den ve Afganistan'dan şehre gelenler bulunuyor. Ayrıca Türkiye'nin çok farklı illerinden Konya'ya gelip, yerleşenler de var. Tarım ve hayvancılık faaliyeti yapmak isteyenler de Konya'yı çokça tercih ediyor. Özellikle Van ve Ağrı'dan Konya'yı tercih edenler çok. Bunun yanı sıra Konya'yı yaşanabilir bir şehir olarak görüp de Konya'ya yerleşenler oluyor. Birçok İzmirli denizi ve daha birçok imkânı bırakıp, Konya'ya göç ediyor.

yesil-konyam.webp

KONYA'YI UCUZ BULUYORLAR, ULAŞIMI BEĞENİYORLAR!

İnsanlar, Türkiye'nin en yaşanabilir şehri olarak Konya'yı görüyor. Birçok vatandaş, Konya'yı ucuz bulduğunu, ulaşımının da rahat olduğunu ifade ediyor. Şehrin çoğu yerinin parklardan oluşması, piknik yapılacak alanın fazla olması, şehrin sanayisinin gelişmesi, iş imkânının fazla olması, Konya'yı çekici kılıyor.

mer-sunar.png

BU KAÇINCI İZMİRLİ? AKIN AKIN GELİYORLAR

Konyalı İş İnsanı Ömer Sunar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İzmirlilerin Konya'ya göç ettiğini belirtti. Sunar, paylaşımında şunları aktardı: “İzmirli bir aile şimdi Konya’ya yerleşsek mi diye geldi. Sebep? Ulaşım rahat şehir enfes, tertemiz pırıl pırıl caddeler. Herkes yardımcı olmaya çalıştı. Ekonomik! Saya saya bitiremediler. Emlakçı telefonu verdim. Şaka değil. Kaçıncı İzmirli!”

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum