İzmir’in Kurtuluşu Töreninde 'Özel İdare Malları' Vurgusu

İzmir’in Kurtuluşu Töreninde 'Özel İdare Malları' Vurgusu

İzmir’in kurtuluşunun 92.yılı kentte büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Törenler, Basmane Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılan ‘Zafer Yürüyüşü’ ile başladı. Daha sonra kutlamalara Cumhuriyet Meydanı’nda devam edildi....

İzmir’in kurtuluşunun 92.yılı kentte büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Törenler, Basmane Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılan ‘Zafer Yürüyüşü’ ile başladı. Daha sonra kutlamalara Cumhuriyet Meydanı’nda devam edildi.

Buradaki törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kapatılan özel idareye ait mallarla ilgili mücadele vurgusu yaptı. Kocaoğlu, “Kurtuluşun, kuruluşun, barışın, özgürlüğün, doğuşun, dirilişin ve Cumhuriyet’in kenti İzmir, bugün bambaşka bir sabaha uyandı. Kan ve gözyaşı imtihanından “yüz akı ve onurla” çıktığımız o unutulmaz günün 92. yılında. Bugün İzmir, Hasan Tahsin oldu. Asteğmen Besim, Yüzbaşı Şerafettin, Binbaşı Salih Bozok oldu. Bugün İzmir, Fahrettin ve Mürsel Paşa oldu; Fevzi Paşa oldu, İsmet Paşa oldu. Bugün İzmir, Mustafa Kemal oldu. Ne mutlu bize ki, ateşin ve yoklukların üstesinden gelerek küllerinden yepyeni bir ülke yaratmış, olağanüstü bir halkın çocukları olarak doğduk. Bu destanın simge kenti İzmir’de yaşıyoruz. Bizim için, bundan büyük onur yoktur. Selam olsun bu destanı yaratanlara ve yaşatanlara” dedi.

Kocaoğlu şunları söyledi: Sevgili Atam, Bilmelisin ki, İzmir ve İzmirliler, gösterdiğin çağdaş uygarlık yolunda ilerliyor; kurmuş olduğun Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin koruyor, savunuyor. Bilmelisin ki, İzmir ve İzmirliler, seni, en az senin İzmirlileri sevdiğin kadar seviyor. Biz İzmirliler, İzmir’i sevmeyi, “İzmir için daha çok çalışmak” olarak anlıyoruz: Samimiyetle, karşılıksız ve çıkar gözetmeden. Tarihimize saygı duyuyor ve geleceğe umutla bakıyoruz. Değerlerimize, malımıza, mülkümüze sahip çıkıyoruz. Onların yok pahasına elden çıkarılmaması için canla, başla mücadele ediyoruz. Bize ağır bedeller ödenerek emanet edilmiş İzmir’i, gelecek kuşaklara, övünecekleri ve içinde yaşamaktan mutlu olacakları bir kent olarak bırakmayı; hem tarihi hem de ahlaki ve vicdani bir ödev ve yurtseverlik gereği olarak görüyoruz. Çağdaş Türkiye’nin sembol ismi İzmir’imizle övünüyor ve kentimizin üstüne titriyoruz. İzmirli olmanın ve İzmir’de yaşamanın özel bir anlam taşıdığını da iyi biliyoruz. Ve bu gerçeği herkesin çok iyi anlamasını; “İzmir duruşu”nun ne olduğunu, İzmirlilerin hassasiyetlerini, önceliklerini ve vazgeçilmezlerini artık çok iyi öğrenmelerini istiyoruz. Unutmayın; İzmir, daima Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti olmuştur ve öyle kalacaktır. Bu olağanüstü mirası bize bırakanları, o yiğit insanları, bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Yaşasın İzmir, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’IN MESAJLARI YUHALANDI

Cumhuriyet Meydanı'nda Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından, devletin zirvesinin gönderdiği mesajlar okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kutlama mesajları okunduğu sırada törene katılan bazı vatandaşlar yuhaladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.