İzmir'e Yeni Vali Yardımcıları Ve Kaymakamlar Atandı

İzmir'e Yeni Vali Yardımcıları Ve Kaymakamlar Atandı

İçişleri Bakanlığı’nın mülki idare örgütlerinde yaptığı değişiklik sonucunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonunda tutuklanan daha sonra tahliye olan Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi...

İçişleri Bakanlığı’nın mülki idare örgütlerinde yaptığı değişiklik sonucunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonunda tutuklanan daha sonra tahliye olan Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen, Mülkiye Başmüfettişliği’ne atandı. Kararnameyle İzmir'de görev yapan bazı kaymakamlar ve vali yardımcılıkları görevlerinde de değişiklik oldu.

İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile İzmir’de vali yardımcıları ve kaymakamları kapsayan değişiklikte 4 vali yardımcısı ve 6 kaymakam atandı. Eski Teftiş Kurulu Başkanı olan eski Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Gülşen de Mülkiye Başmüfettişliği görevine geri döndü. İzmir Vali Yardımcılıklarına, Denizli Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Denizli Vali Yardımcısı Alp Aslanargun ve Edirne Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can getirildi.

Kınık Kaymakamlığı'na İspir Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Urla Kaymakamlığı'na Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Balçova Kaymakamlığı'na Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Gaziemir Kaymakamlığı'na Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Tire Kaymakamlığı'na Hukuk Müşaviri Mehmet Usta, Ödemiş Kaymakamlığı’na Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu atandı.

Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ ise, Manisa Vali Yardımcısı oldu.

Mülkiye Başmüfettişliği’ne atanan Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı ve eski Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Hulusi Gülşen’in, Büyükşehir operasyonu kapsamında ev ve işyerinde yapılan aramalarda vali ve kaymakamların fişlendiği, ‘İrtica Eğimli Kaymakamlar’ başlıklı 10 sayfalık, ‘İrtica Eğitimli Valiler’ başlıklı 3 sayfalık belgeler ele geçirilmişti. Yaklaşık 1 yıl tutuklu kalan Gülşen’in de aralarında bulunduğu 25 şüpheliyle ilgili iddialar daha sonra Büyükşehir davasından ayrılmış ve Gülşen, daha sonra yargılandığı mahkemede beraat etmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.