İzmir’de Kurban Bayramı Sakin Geçiyor

İzmir’de Kurban Bayramı Sakin Geçiyor

Kurban Bayramı İzmir’de sakin bir şekilde geçiyor. Bayram namazı sonrası kurban kesim yerlerine giderek kurbanlarını kesen vatandaşlar, kesim yerlerinde kuyruk oluşturdu.     İzmir’de, hayvan kesimleri, Büyükşehir Belediyesi...

Kurban Bayramı İzmir’de sakin bir şekilde geçiyor. Bayram namazı sonrası kurban kesim yerlerine giderek kurbanlarını kesen vatandaşlar, kesim yerlerinde kuyruk oluşturdu.

    İzmir’de, hayvan kesimleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 ilçedeki 12 noktada oluşturulan 30 adet kesim çadırında yapılıyor. Zabıta ekipleri, kent genelinde uygunsuz kurban kesimlerini önlemek için bayram süresince denetim yapıyor. Belediye, ilk gün yoğunluğunu azaltmak amacıyla bayramın ikinci, üçüncü ve dördüncü günlerindeki kesim ücretlerini indirimli yapacak.

    İzmir İl Kurban Hizmetleri Komisyonu, İzmir genelinde 7 satış, 32 kesim ve 28 satış ve kesim yeri belirlerken Büyükşehir Belediyesi de Balçova, Bayraklı, Buca, Çiğli, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka ve Konak ilçelerindeki 12 noktada 30 adet kesim çadırı oluşturdu.

    ZABITA SÜREKLİ DENETLİYOR

    Zabıta ekipleri de, cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları, spor ve çocuk oyun alanları gibi yerlerde kurban kesimine karşı denetim yapıyor. Belirlenen yerler dışında kurban kesen veya kesilen kurban atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara, Kabahatler Kanunu'nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılarak para cezası uygulanıyor.

    Vatandaşlar, büyükbaş kurbanı kestirmek isterse görevli kasaba bayramın birinci günü günü 220 TL ödedi. İkinci ve diğer günlerde ise 200 TL ücret alınacak. Küçükbaş hayvanlar için bayramın birinci günü kesim ücreti 60 TL oldu. Diğer günlerde ise bu fiyat 50 TL olacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.