İzmir Valisi Toprak: Alsancak Stadı Avm Yapılmayacak

İzmir Valisi Toprak: Alsancak Stadı Avm Yapılmayacak

İzmir'deki Alsancak Stadı’nın yıkılarak yerine AVM yapılacağı iddiaları etrafında süren tartışmalara, Vali Mustafa Toprak da katıldı. Toprak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın stat alanının spor alanı olarak kalacağını açıkladığını...

İzmir'deki Alsancak Stadı’nın yıkılarak yerine AVM yapılacağı iddiaları etrafında süren tartışmalara, Vali Mustafa Toprak da katıldı. Toprak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın stat alanının spor alanı olarak kalacağını açıkladığını hatırlatarak, bölgede AVM yapılacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Toprak, yeni sezon öncesi maçların Atatürk Stadı’nda oynanacağını, düzenlemelerin eylül ayı içinde tamamlanarak hazır hale geleceğini söyledi.

Alsancak Stadı ile tartışmalara değinen Vali Toprak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı zaten gereken açıklamayı yaptı. Bakanlık, ‘Orası spor alanı olarak kalacak.’ dedi. Ben de ilin valisi olarak. buranın spor altyapısına uygun devam edeceğini söylüyorum. Böyle olacak. Bir de niyet okuma işlemlerini artık bırakmamız lazım. Spor altyapısı dediğimiz de zaten futbol. Bu tür açıklamalar yapılırken, ‘AVM yapılacak, stat yıkılacak’ diyorlar. Bu da bir niyet okumadır. Niyet okuma ile olmaz. Bir şeyde yanlışlık varsa onu tartışalım. Bu noktada açık, somut bir değerlendirme yok. Gündeme bakıyorsunuz, futbol stadı gerekliliğini kenara bırakmışız, AVM’leri tartışıyoruz. AVM’leri zaman içinde niye tartışmadılar? Balçova’ya baktığınızda, AVM yüzünden trafik sıkışıyor. Oraları hepimiz görüyoruz. AVM’ler, esnafın korunması ve trafik açısından şehrin dışında olmalı. Hemen, ‘AVM yapılacağı için kapatıldı’ diyorlar. Ben de bunları hayretle karşılıyorum.” diye konuştu.

'ATATÜRK STADI EYLÜL’DE MAÇLARA HAZIR HALE GELECEK'

Vali Toprak, Atatürk Stadı’nın eylül ayına kadar maçlara hazır hale getirileceğini belirterek, “Yeni stadın yapılmasındaki tıkanıklık, yeni statların yapılamamış olması, Alsancak Stadı için verilen rapor sonrasında sadece elimizde bir Atatürk Stadı kalıyor. Başka alan yok. Bunun sorumlusu, aslında tartışmayı yapan her türlü kendisine göre haklı olabilir ama tartışma konusu mesele karşısında çözüm odaklı çalışma yapmayanlardır. Bensem ben, başkası ise başkasıdır. Tartışmayı çözüm odaklı yapalım. Örnekköy Stadı ile ilgili değerlendirmeler var, analiz edilmesi lazım. Oradaki stat projesinde dere geliyor, mezarlık ve tepe alanlar var. Otobana 2 kilometre uzaklıkta, toplu taşıma araçları gitmiyor. İnsanlar yakın mesafeler istiyor. Teknik veriler uygun olursa yapılabilir ama tesislerin iki üç ayda bir konser, 15 günde bir maç yapılacak yer olmasını istemeyiz. İnsanların erişebileceği yerler olmalıdır. Futbol kulüpleri, mağdur olmadan acaba maçları nasıl oynayacak? Stat tartışmaları, meseleyi farklı boyuta taşıyor. Bizim önceliğimiz, maçların nerede yapılacağı konusudur. Federasyon, maçların Atatürk Stadı’nda yapılması kararı aldı. Altay’ın maçı ilçede oynanacak. Karşıyaka Kulübü’nün Buca ile anlaşma süreci devam ediyor. Altay ve Göztepe’nin durumuna da bakılacak. Şu anda Atatürk Stadı’nda bir sorun yok. PTT 1. Lig maçları için stadın Passolig sistemine geçmesi gerekiyor. Statta çalışmalar başladı.” dedi.

Toprak, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in, tartışmalı Özel İdare malları ile ilgili, “İzmir milletvekilleri biraraya gelsin” çağrısı hakkında da konuştu. Aldıkları kararın kendileri açısından doğru olduğunu belirten Toprak, konunun yargıda olduğunun altını çizerek, “Bu talep doğru olabilir ya da gerçekleşmesi mümkündür. Biz yaptığımız işlemde doğruyuz. Zaten ‘yanlıştır’ diyorlarsa mahkemeye gittiklerini söylüyorlar. Meseleyi sürekli gündeme getirmenin anlamı da yok. Beğenilmeyen, itiraz konusu iş varsa yasal yollara başvuruluyor. Mümkün olduğu kadar değerlendirmeden kaçıyorum. Bir şehirde çatışma ortamı olmasını kimse istemez. Türkiye, bir hukuk devletidir. Oraya gidilmesi, hak aranması istenebilecek bir hadisedir. Bu da yaptığımız işin yanlış olduğunu göstermez. Bizim bir yanlışımız yok.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.